bezár
 

film

2013. 04. 09.
iLL Manors – Rázós környék: beszélgetéssel egybekötött vetítés a Titanicon
2013. április 12. 21h Toldi mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hazai mozikban országosan csak április 18-án kerül Plan B, azaz Ben Drew első rendezése, az Angliában nagy visszhangot kiváltott iLL Manors – Rázós környék. Április 12-én, péntek este 9-kor azonban a film premier előtt látható a Toldi moziban, a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Zene mindenkinek szekciójában. A vetítést Kicsi Tyson és Závada Péter részvételével beszélgetés követi.

prae.hu

A soul és rapénekes Plan B, eredeti nevén Ben Drew második lemeze, a The Defamation of Strickland Banks (2010) idehaza is hatalmas sikert aratott olyan slágereivel, mint a Love Goes Down, Prayin’ és She Said. Az angol toplisták első helyét ostromló sztár eközben kipróbálta magát a filmvilágban. Eddigi legnagyobb filmes dobása az iLL Manors – Rázós környék (18), amely egyúttal nagyon személyes alkotás: a rendezés mellett Plan B írta a forgatókönyvet és természetesen a zenéjét is ő szerezte – a hozzá készült azonos című album a film történetének szerves részét képezi.

Az egyetlen hét alatt játszódó iLL Manors – Rázós környékben több sors fonódik össze. Embereké, akik London kegyetlen utcáin küzdenek a túlélésért egy olyan világban, melynek természetes részét képezi az erőszak. Plan B erőteljes nagyjátékfilmes bemutatkozása hangsúlyos zenei kísérettel, fiatalosan és keményen beszél az utca világáról és egy elveszett generációról. A rendező vallomása szerint az egyes filmbéli sorsokat megtörtént esetek, valamint Quentin Tarantino és Nicolas Winding Refn (Pusher-trilógia, Drive – Gázt!) munkássága inspirálták.

A Titanic Filmfesztivál április 12-ei (péntek), este 9 órás vetítésének vendége lesz Kicsi Tyson, akinek a napokban jelenik meg Az utca hercege című életrajzi könyve, illetve Závada Péter költő, az Ahol megszakad című kötet szerzője. Angyalosy Eszterrel, a Libri kiadó szerkesztőjével kötetlen beszélgetés formájában a rázós budapesti környékekről és a slam poetry-ről beszélgetnek majd.

A nyilvános előadás helyszíne a Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.), a jegyelővétel pedig már megkezdődött a http://toldimozi.hu/ honlapon.

Az esemény a Facebookon ITT található.

Az iLL Manors – Rázós környék országos mozibemutatója április 18., forgalmazza a Mozinet Kft.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés