bezár
 

irodalom

2013. 04. 06.
Bécs–Budapest Tranzit: Gerhild Steinbuch és Michael Donhauser az Írók Boltjában
2013. április 10. 17h, Írók Boltja, 1061 Budapest, Andrássy út 45.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A következő állomásához ért a sorozattá formálódó a Bécs-Budapest Tranzit. A költészet hetén Gerhild Steinbuch és Michael Donhauser osztrák szerzőket az Írók Boltja kétnyelvű esten látja vendégül az Osztrák Kulturális Fórum és a József Attila Kör közös szervezésében. A szerzőket Dr. Kovács Edittel, a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusával és Lesi Zoltán fordítóval mutatják be.

prae.hu

Gerhild Steinbuch 1983-ban Mödlingben született, drámaírást tanult Grazban. 2003-ban Retzhofer irodalmi-díjat kapott a kopftot (fejhalott) című darabjáért és még ebben az évben nyert a Lehniner Platz berlini színdarabíró pályázatán. A második darabjából, Nach dem glücklichen Tag (A szerencsés nap után), rádiójáték készült, amit a hesseni adó is közvetített. 2007-ben megnyerte az Akademie Schloss Solitude alkotói pályázatát. A 2008–2009-es szezonban a Schauspielhaus Wien színdarabírója.

Michael Donhauser 1956-ban Vaduzban született. Germanisztikát és romanisztikát tanult a bécsi egyetemen. A Romlás virágainak német fordítás elemzésével zárta le tanulmányait. Versei, elbeszélései és egy regénye jelent meg, valamint fordította Arthur Rimbaud és Francis Ponge egyes munkáit. A költészetéért legutóbb Georg Trakl-díjat nyert. Bécsben él. Kérvény a réthez című kötete a JAK–Jelenkor Műfordító Füzetek negyedik darabjaként jelent meg 1993-ban, 2009-ben pedig Borbély Szilárddal közösen szerepelt a Kortina Kiadó Költőpárok című sorozatában. Ez alkalommal legújabb (2013 március) kötete, Variationen in Prosa (Variációk prózában) is bemutatásra kerül.

A felolvasást az Osztrák Kulturális Fórum, a József Attila Kör és a MASZRE támogatja.

www.okfbudapest.hu
www.jozsefattilakor.hu
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés