bezár
 

irodalom

2013. 04. 05.
Halász János újabb írószervezetekkel egyeztet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Írószövetség képviselőivel folytatott megbeszélés után rövidesen további írószervezetekkel egyeztet Halász János kultúráért felelős államtitkár.

prae.hu

A Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör Irodalmi Egyesület, a Magyar Műfordítók Egyesülete, valamint a Szépírók Társasága március 26-án intézett nyílt levelet Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, bírálva a művészeti és az irodalmi díjak odaítélésének módját.
   
A négy szakmai tömörülés tiltakozott "a mindenkori miniszter három éve tartó önkényes gyakorlata ellen", aki az "idén is semmibe vette az általa felállított szakmai kuratórium javaslatait és önkényesen megváltoztatta a díjazottak névsorát".

Mint ekkor közölték, a jövőben addig nem kívánnak részt venni a jelölési folyamatban, amíg a díj szakmai rehabilitációja nem történik meg.
    
Válaszában az Emmi kiemelte, hogy Halász János kultúráért felelős államtitkár a miniszter megbízásának eleget téve áttekinti a jelölési és bírálati rendszert, és javaslatot dolgoz ki annak módosítására abból a célból, hogy a szakmai szervezetekkel kialakított konszenzus alapján, széles körben elfogadott döntés szülessen. 
   
Mint az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága pénteken közölte, Halász János megkezdte a "szakmával való párbeszédet": az államtitkár már megbeszélést folytatott a Magyar Írószövetség képviselőivel, majd a közeljövőben a Balog Zoltánnak nyílt levelet megfogalmazó négy írószervezettel is egyeztetni kíván.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés