bezár
 

zene

2013. 04. 03.
Jótékonysági orgonakoncert a Szilágyi Dezső téri templomban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pálúr János orgonaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona és improvizáció tanára ad jótékonysági koncertet szombaton a Budai Református Egyházközség Szilágyi Dezső téri templomában.

prae.hu

A koncerten orgonaimprovizációk hangzanak el ismert egyházi énekekre. Az eseményen összegyűlt bevételből a Csaba utcai imaterem felújítását támogatják a szervezők, jegyek a rendezvény előtt a helyszínen kaphatók - közölte a Magyarországi Református Egyház Válaszút Misszió Drogkonzultációs Iroda az MTI-vel.
   
A Válaszút Szolgálat 1993-ban kezdte meg a működését bibliaórák tartásával, lelki gondozással és hospice szolgálattal. Az utcán végzett szociális munka alatt hajléktalan drogfüggő fiatalokat is felkerestek, az ehhez kapcsolódó börtönprogram pedig a szolgálattal kapcsolatba került klienseknek adott anyagi, erkölcsi és lelki támogatást.

A misszió munkatársai az oktatási intézmények felkérésére az iskolákban is prevenciós feladatokat láttak el. A Válaszút Alapítványt 1998-ban hozták létre - olvasható a valaszutiroda.hu oldalon.  
   
A kilencvenes évek közepétől a XII. kerületben a Csaba utcai prédikáló állomás imatermében heti rendszerességgel összejöveteleket, csoportfoglalkozásokat rendezhettek a szervezet látókörébe került rászorulóknak. Jelenleg drogfüggőkkel foglalkoznak, az irodában életvezetési és jogi tanácsadás, lelki gondozás, megelőző felvilágosító ellátás, elő és utógondozás zajlik egyénileg és csoportokban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés