bezár
 

színház

2013. 04. 02.
Kortárstánc-fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárstánc-fesztivált rendez a Veszprémi Petőfi Színház a Latinovits-Bujtor Játékszínben péntektől-vasárnapig: három nap alatt három különleges, nemzetközileg is elismert előadást láthat a közönség.

Szkéné színház

Pénteken Vis-a-vis - találkozások A-val címmel Réti Anna produkcióját tekinthetik meg a nézők: az előadás 2012-ben elnyerte a Lábán-díjat, amely a magyar kortárstánc szakma legrangosabb elismerése - tájékoztatta Varga Róbert, a teátrum sajtófőnöke kedden az MTI-t.
   
Szombaton este Beszélj rólam! címmel Mészöly Andrea rendezését tekinthetik meg a nézők, egy olyan táncszínházi előadást, amelyben kerekesszékes művészek is szerepelnek. A produkció többek között Csontváry Kosztka Tivadar szellemiségét megidézve a fogyatékosság témáját járja körül.
   
Karc - szabad ötletek színészekre és táncosokra címmel a Tünet együttes előadását vasárnap tartják a játékszínben. A Karc 2005-ben Veszprémben A tánc fesztiválján elnyerte a legjobb produkció díját, a Szegedi Alternatív Színházi Szemlén a legjobb táncprodukció díját, a Budapest Fringe Fesztiválon pedig szakmai díjban részesült.
 
A darab Számos európai országban sikerrel turnézott, többek között Bécsben a Theater Brettben, Prágában az Alfred ve Dvore színházban, Szabadkán a Desiré Central Station fesztiválon és Regensburgban a Dokumenta fesztiválon.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés