bezár
 

színház

2013. 03. 25.
Magyar nyelvű színészképző intézmények találkozója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Negyedik alkalommal rendezik meg a hazai és határainkon túli magyar nyelvű színészképző intézmények találkozóját Kecskeméten, az esemény hétfőtől szombatig tart.

Szkéné színház

Réczei Tamás, a kecskeméti színház művészeti vezetője hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemről három, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karáról kettő, míg az Újvidéki Művészeti Akadémiáról, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház- és Televízió Karáról, valamint a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemről egy-egy osztályt érkezett a rendezvényre. A színház ezzel a programmal kapcsolódik a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál műsorához - fűzte hozzá.
   
Réczei Tamás szerint a SZÍN-TÁR Találkozókat hasznosnak ítélik a színészképző intézmények, ezt az is bizonyítja, hogy több intézmény már kifejezetten a találkozóhoz igazítja a tanmenetét.
   
Nyolc vizsgaelőadással készülnek a résztvevő intézmények, köztük láthatnak majd a nézők klasszikusokat új értelmezésben, báb- és mozgásszínházi produkciókat, valamint különleges szakmai kísérőprogramokkal is gazdagodott az idei találkozó - fogalmazott a művészeti vezető.
   
Rögtön a hét elején érkezik a Maladype Társulat Tojáséj című előadása, amelyet Weöres Sándor egysoros költeménye ihletett. A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretén belül nézhetik meg az érdeklődők Hegedüs D. Géza monológját Albert Camus Pestis című regényéből. Március 27-én, a színházi világnapon a kecskeméti teátrum is tart egy bemutatót Vasárnapi gyerekek címmel.
   
A színészképző egyetemek műsorán egyebek mellett szerepel Brian Friel Hitgyógyász, Tersánszky Józsi Jenő Kakuk Marci, Moliere Tartuffe, valamint Gerhart Hauptmann Patkányok című darabja is.
   
A magyar egyetemek osztályainak találkozója nem csupán szakmai seregszemle, hanem igazi kulturális csemege minden színházszerető számára - hangsúlyozta Réczei Tamás.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés