bezár
 

színház

2013. 03. 25.
Színházi világnap - Előadóművészeti Világnap a Jurányiban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Előadóművészeti Világnapot szervez a Független Előadóművészeti Szövetség (FESZ) a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban a színházi világnap alkalmából március 27-én, szerdán.

Szkéné színház

Az egész napos ingyenes programsorozat keretében 10 órától 17 óráig megrendezik a II. Függetlenül Konferenciát, amelyen az intézményi autonómiára, az aktuális intézményi, finanszírozási gyakorlatok felülvizsgálatára, a problémák feltárására, a formálódó alternatív modellek bemutatására, illetve az egyes területek - színház, tánc, film, képzőművészet, múzeum, zene - strukturális változásaira és a fenntarthatóság kérdéseire reflektálnak az előadások, valamint azokat követően a kerekasztal beszélgetés és nyilvános vita - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Független Előadóművészeti Szövetség kísérletet tesz a függetlenségnek, mint esztétikai minőségnek, és mint működési sajátosságnak a leírására. Az előadók között Boross Martin, Gáspár Anna, Gergye Krisztián, Janisch Attila, Miskolczi Péter, Radnóti Sándor, Wilheim András, Fodor Tamás, Menesi Attila, Süvecz Emese, Szemerey Samu és Varga Balázs neve szerepel.

Délután 16 órától este 20 óráig táncfilmeket vetítenek, 18 órától performansszal mutatkozik be a FESZ Alkotóműhely szekciója, 18 óra 30 perctől Platform performansz címmel a kortárs színház és kortárs tánc képviselői "egy platformra lépnek, hogy hangot adjanak a politikától és a beskatulyázástól való függetlenségüknek, az összefogás reményében".

Az Előadóművészeti Világnapot 20 órakor díjátadó ünnepséggel zárják a színházteremben: átadják a Előadóművészeti Díjakat, hagyományteremtő céllal. Az idén 4 kategóriában adják át a díjakat: a Független Előadóművészeti Szövetség Életműdíját Angelus Iván, A kritikus díját Fuchs Lívia, A mecénás díját a MasterCard, A pályakezdő díját pedig a K2 Színház nyerte el.

A díjátadó előtt és után a HOPPart és a Szputnyik néhány számot ad elő közös előadásukból, a Kottavetőből.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés