bezár
 

art&design

2013. 03. 22.
Kiállítással kezdődik a gödöllői szecessziós év
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállításmegnyitóval veszi kezdetét szombaton a Szecesszió éve Gödöllőn – Életérzések a századfordulón elnevezésű egész éves programsorozat.

prae.hu

Reményi Krisztián, a polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy a városi múzeum új időszaki kiállításának megnyitójával indul hivatalosan a Gödöllő kulturális életében immár hagyományosnak számító újabb tematikus év.
   
A jó kormányos című tárlat Körösfői-Kriesch Aladár festőművésznek állít emléket születésének 150. évfordulója alkalmából. A művész számos olyan alkotását és személyes tárgyát láthatják majd az érdeklődők, amelyek eddig még nem szerepeltek kiállításon. Az összeállítás egyik különlegessége az Ego sum via, veritas et vitas (Én vagyok az út, az igazság és az élet) című olajfestmény, de a jeles évforduló alkalmából megcsodálható lesz többek között a Körösfői család egykori gödöllői házából származó ebédlőgarnitúra is.
   
A rendezvényt megelőzően mutatják be az idei kulturális évhez kapcsolódó tortákat is, amelyeket a helyi Solier cukrászata álmodott meg. A különlegességek kedvelői megkóstolhatják majd az újragondolt Léda-tortát, az Ady Endréről elnevezett tortát és egy az alkalomra készült desszertet is.
   
A szecessziós év több mint harminc kiemelt eseményt ígér, köztük a városi könyvtár rendezvényeit, az egykori Gödöllői Művésztelep örökségét felvállaló, annak hagyományait ápoló Gödöllői Iparművészeti Műhely eseményeit, de több kisebb program is kapcsolódik majd a tematikus évhez, emellett a gyerekek múzeumpedagógiai foglalkozásai is a szecesszió jegyében telnek.
   
A programsorozat legközelebbi nagy eseménye a Gödöllő Táncszínház és a Castello fúvósötös közös produkciójának bemutatója lesz Mozdulatba zárt hangok címmel április 5-én a Művészetek Házában. A produkció a szecesszió hangulatát kelti életre a színpadon.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés