bezár
 

zene

2013. 03. 16.
A Magyar Jazz Ünnepe 2013
Budapest Jazz Club, 2013. március 21-23.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Jazz Szövetség a Budapest Jazz Clubbal karöltve idén is megrendezi a Magyar Jazz Ünnepét, melyen a műfaj hazai nagyágyúi mellett a fiatal generáció legtehetségesebb képviselői is bemutatkozhatnak. A jazz zene sokszínűségéhez mérten idén is egymástól merőben különböző stílusú formációk lépnek színpadra.

prae.hu

A fesztivál első napján az említett fiataloké a főszerep. A lelkes és legalább annyira invenciózus hangvételről a Bartók Béla közép, és Liszt Ferenc felsőfokú intézmények diákjaiból alakult formációk gondoskodnak.

A csütörtöki ráhangolódást követően másnap az előadók és szervezők által egyaránt nagyra tartott szakmai díjak átadása után a nemrégiben elhunyt tanítóra, sokak mesterére, Regős Istvánra emlékezik a Jazz Szövetség elnökségi tagjaiból alakult zenekar. Ezt követően a külföldi sztárzenészekkel is gyakran fellépő Zsári Tamás kvartettjéhez a Modern Art Orchestra művészeti vezetője és elsőszámú trombitása, Fekete-Kovács Kornél csatlakozik. Ugyanezen a napon későbbi, a nap végét tekintve azonban korántsem kései időpontban kezdődik a jazz, RnB és minőségi pop zenében is otthonosan mozgó billentyűs, Balázs József kvintettjének produkciója. A koncertteremben zajló programot, mint minden pénteken és szombaton, ez alkalommal is hajnalig tartó ingyenes Jam Session zárja.

A szombati nap nyitókoncertjén a sok évtizedes kiküldetésből hazatért vibrafon virtuóz Tommy Víg partnere a népszerű gitáros, Gyárfás István lesz. Az őket követő produkció a vokális jazz rajongóit bírja maradásra, hiszen Vörös Janka hangját hallgatva képtelenség lesz elhagyni a termet. A szombati koncertfolyam ezzel közel sem ér véget. A hazai jazz élet egyik különleges színfoltja, a minden zenei konvenciót megkerülni képes Bágyi Balázs - P. Szabó Dániel dob-cimbalom duó és vendégük Borbély Mihály szaxofonművész garantálja, hogy a háromnapos fesztivál utolsó előadásáról is teljes elégedettséggel távozzon majd a nagyérdemű.

A BJC azokra is gondol, akik a számos hazai jazz produkció után nemzetközi jazz csemegére vágynak.

Az Alerant Jazz Estek világsztár sorozatának április 4-i vendége Miles Davis, Madonna,Sting és a legendás Weather Report egykori dobosa, az utóbbi években művészi pályáját kizárólag a jazz zenének szentelő Omar Hakim legújabb saját formációja, a The Trio of Oz lesz.

Helyszín: Budapest Jazz Club
Időpont: 2013. március 21-23.

Jegyárak:
csütörtök: 1.200 Ft/800 Ft (diák)
péntek és szombat: 1.800 Ft/1.200 Ft (diák)
háromnapos bérlet: 4.000 Ft/2.500 Ft (diák)
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés