bezár
 

art&design

2013. 03. 15.
Boroscímke-pályázat grafikusoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Második alkalommal hirdették meg a Cégér - Jó bornak tervezz címkét! alkotói pályázatot, amelynek grafikus versenyzői egy-egy fiatal borász választott borának vagy borcsaládjának terveznek címkét és arculatot.

prae.hu

Az alkotói pályázat célja egyrészt a fiatal borászok és grafikusok együttműködésének elősegítése, másrészt a magyar borászok termékei vizuális megjelenésének és eladhatóságának javítása. 
   
A szervező Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Kft. meggyőződése, hogy a magyar kreativitás és a magyar bor párosításából világszínvonalú termékek születnek - olvasható a szervezők közleményében. 
   
A kiválasztott borokkal szeretnének minél teljesebb képet adni a magyar borászatról regionális szinten is, ezért külföldi rendezvényeken és a május végén az Akváriumban megrendezendő Gasztro-Zsibongáson is bemutatják a pályaműveket.
   
A pályázatra március 28-áig lehet jelentkezni, a pályázati anyag a www.cegerajobornak.hu internetes oldalon tölthető le. 
   
Az első forduló tíz legjobb pályázója tíz fiatal borász egy-egy borának vagy borcsaládjának tervezhet arculatot a második fordulóban. A pályázat nyertese egymillió forint, a második helyezett 300 ezer forint jutalmat kap, a közönségdíjasnak pedig 250 ezer forint jár. A 3-10. helyezetteket 50 ezer forintos munkadíjban részesítik.
   
Az elmúlt évben 225 grafikus indult el a versenyen. A program sikerességét jelzi, hogy a döntőben párt alkotó tíz borász és tíz grafikus szinte kivétel nélkül folytatja a közös munkát. A tíz döntős munkát kiállítás keretében mutatták be az idén többek a Római Magyar Akadémián, a berlini Collegium Hungaricumban, a Párizsi Magyar Intézetben.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés