bezár
 

art&design

2013. 03. 14.
Ferenc József-szobrot kap Gödöllő
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes használatba kapja Gödöllő a Machura család tulajdonában álló Ferenc József-mellszobrot. A felállítás költségeiről csütörtökön döntött a képviselő-testület - közölte az MTI-vel a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

prae.hu

Péterfi Csaba elmondta: a Gödöllőn élő Machura-Simon Anna és édesapja, Martin Machura felajánlása értelmében a város ellenszolgáltatás nélkül állíthatja fel az ismeretlen alkotótól származó, Ferenc József császárt ábrázoló márvány mellszobrot annak eredeti kőtalapzatával. 
   
A kommunikációs vezető hozzátette: az 1917-ben felavatott, később Martin Machura ausztriai udvarházában őrzött szobrot tavaly ősszel szállította Gödöllőre a tulajdonos, aki saját költségén újíttatta fel, hogy eredeti szépségében adhassa át a városnak. A köztéri alkotást a királyi kastély előtti zárt, csak időszakosan látogatható előkertben helyezik el a szobor védelme érdekében. 
   
A felállítás költségeit a város viseli, erről csütörtökön döntött a képviselő-testület, átadását a gödöllői koronázási hétvégéhez kapcsolódva június 7-re tervezik - tette hozzá Péterfi Csaba.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés