bezár
 

zene

2013. 03. 14.
Oláh Kálmán zongorista a Pannon Filharmonikusokkal lép fel Pécsen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A pécsi Pannon Filharmonikusok zenekarral együtt adja elő saját szerzeményeit Oláh Kálmán, a dzsesszvilág virtuóz zongoristája március 21-én.

prae.hu

A Pannon Filharmonikusok a Kodály Központba tervezett koncerttel kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: a nemcsak zongoristaként, hanem eredeti, kreatív zeneszerzőként is nemzetközi hírnevet szerző Oláh Kálmánnak ez lesz az első önálló szerzői estje Pécsett, és műveinek korábbi fogadtatása alapján várható, hogy azok valamennyi, zenét kedvelő embert megérintenek majd.
   
"Oláh Kálmán szívesen komponál dzsesszszimfonikus műveket, mivel a szimfonikus zenekari hangzás, annak művészete gyerekkora óta foglalkoztatja. Műveinek megkomponálásakor az a célja, hogy a benne születő zenei gondolatok olyan módon váljanak előadhatóvá, hogy közben improvizáló dzsesszzenészként maga is részt vehessen a produkcióban" - írták. Hozzátették, hogy mindezt egy szimfonikus zenekarral megvalósítani komoly felkészültséget, koncentrációt és nyitottságot igényel, a közös munka remek eredményt hozhat.
   
A közlemény szerint Oláh Kálmán előadói sokszínűségét jelzi, hogy szenvedélyesen feszegeti a zene határait, csillapíthatatlan vággyal keresi az önkifejezés új formáit. A művész a közelmúltban a Dán Rádió bigbandjével fellépve aratott nagy sikert Koppenhágában saját szerzeményeivel.
   
Április 9-én Párizsban, a nemzetközi roma nap alkalmából szervezett fesztiválon, Lukács Miklós cimbalomművésszel és a Párizsban élő Szandai Mátyás nagybőgőssel lép színpadra, majd a belgiumi Dinant közönsége élvezheti Oláh Kálmán játékát.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés