bezár
 

art&design

2013. 03. 13.
Friss programokkal nyit a pápai Esterházy-kastély
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét teljes programkínálat várja a pápai Esterházy-kastély látogatóit március 15-étől.

prae.hu

Boros Katalin, az üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. vezetője elmondta az MTI-nek, hogy megújultak a barokk főúri enteriőrt, illetve a grófi család életét bemutató kiállítás tárlatvezetései, így nemcsak az új vendégeknek, hanem azoknak is érdemes ellátogatni a kastélyba, akik már részesei voltak a programoknak.

A tárlatvezetéssel megvalósuló Szalon keretében a barokk kor irodalmi szemelvényeiből, zenéiből, énekeiből és drámáiból álló kastélyjátékot láthatnak az érdeklődők, a Miliő (szintén tárlatvezetés mellett) a grófi család életébe nyújt betekintést.
   
A már sokak által megismert és megkedvelt módszertani foglalkozásokat is átdolgozták, úgyhogy a Pegazus Színház játékmesterei által vezetett, az Esterházy családot, a főúri életet bemutató programok is különleges, maradandó élményt kínálnak a gyermek- és ifjúsági csoportoknak - közölte az ügyvezető.
   
Március 16-án és 17-én családi délutánra várják az érdeklődőket: a szervezők változatos és játékos programokkal szeretnének bepillantást nyújtani a kastély életébe, időutazásra hívni kicsiket és nagyokat.
   
A további programok között kézműves játszóház, nemesi négypróba, barokk ének- és tánctanulás, kardvívás szerepel, valamint bemutatkoznak a Mesekastély óvodásai és a Brezza di Barocco Kamarakórus is. 
   
A családi programokra a hétvége mindkét napján ingyenes a belépés, a kastély tárlatvezetései pedig 50 százalékos kedvezménnyel vehetők igénybe.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés