bezár
 

zene

2013. 03. 13.
Távozik a Roma Hungaricum igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Távozik a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes éléről Sket István igazgató. A zenekar ezután Sárközi Ferenc és Rédai Ádám vezetésével működik tovább.

prae.hu

Sket István igazgató az elmúlt egy évre tervezett feladatainak végére ért, a kitűzött célokat sikeresen megvalósította és útjára indította a zenekart - olvasható a Forum Hungaricum Nonprofit Kft.-nek az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
   
Englert Róbert, a Forum Hungaricum ügyvezetője megköszönte a leköszönő direktor eddigi munkáját, és a művészegyüttes vezetésével Sárközi Ferenc művészeti vezetőt és Rédai Ádám PR-menedzsert bízta meg.
   
A Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes 2012 tavaszán jött létre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával, a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. működtetésében. A 19 roma zenészből álló művészegyüttes célja, hogy a hungarikumnak számító roma zenei értékeket megőrizze, és magas színvonalon közvetítse.
   
A zenekar 2012. október 3-án új arculattal, nagyszabású gálaesttel mutatkozott be a Nemzeti Színházban, repertoárjukat azóta több rangos eseményen és fesztiválon ismerhette meg a közönség.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés