bezár
 

irodalom

2013. 03. 12.
KULTOK II. – II. KULTműhelyek Országos Konferenciája
2013. március 29-30. Debrecen, Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
KULTOK II. – Online kulturális folyóiratok címmel rendezi meg a KULTer.hu kortárs kultúrportál a József Attila Körrel közösen 2013. március 29-én és 30-án (pénteken és szombaton) a debreceni MODEM-ben a KULTműhelyek második országos konferenciáját. Ez lesz Magyarország első online kulturális folyóiratok számára szervezett tanácskozása, ahol az előadásokat irodalmi blogok szerzőinek felolvasásai és meghatározó kulturális lapok főszerkesztőinek kerekasztal-beszélgetései színesítik majd, az eseményt pedig a slam poetry hazai élmezőnyének estje zárja.

prae.hu

A tavalyi nagy sikerű KULTOK konferencia főként az egyetemekhez kötődő műhelyek szerzőit és szerkesztőit szólaltatta meg, idén viszont a szervezők a fiatalok mellett meghívták a vezető magyar online kulturális médiumok képviselőit is, mert fontosnak tartják, hogy párbeszéd alakuljon ki a generációk között az online kulturális élet aktuális kérdéseiről és kultúrafogyasztási szokásaink megváltozásáról. A konferencia tapasztalatcseréjével a weblapok fejldősében is új utak nyílhatnak meg, ezzel pedig a médiumok hosszú távon is megerősíthetik az olvasóbázisukat, sőt, talán beépülhetnek az egyetemista és középiskolás korú fiatalok életébe is.

"A funkcionális különbségek tisztázása, az új interaktív lehetőségek felvázolása, a műhelyek összefogásának megszervezése, az online felületek olvasói és szerzői közösségei közötti információáramlás felerősítése mellett talán még a kanonizáció folyamatának webes kultúra felőli újragondolására is lehetőség nyílik. A legfontosabb cél azonban, hogy a József Attila Kör és KULTer.hu által szervezett konferencia ne csak a szerkesztőségek és szerzők számára legyen tanulságos, hanem hosszú távon az olvasóbázis megerősítését segítve a fiatalok kulturális szocializációjában és tevékenységünk megítélésében is minőségi változásokat indítson el" – nyilatkozta Áfra János, a KULTer.hu főszerkesztője, a KULTOK főszervezője, a prae.hu általános művészeti portál art&design rovatának vezető szerkesztője.

A konferencián a következő online felületek szerkesztői és szerzői vesznek részt: A Vörös Postakocsi Online, Ambroozia, Amúgy, Apokrif Online, Dokk.hu, Előszezon versblog, FÉLonline, Fidelio, hetiBeton, Irodalmi Jelen Online, Körhinta Kör versblog, Kortárs Online, Kultúrpart, KULTer.hu, Librarius, Litera, Moly, Poet.hu, PORT.hu, prae.hu, Revizor, Spanyolnátha, Színház.hu, Telep Csoport versblog, Trubadúr Magazin, Új Hormon versblog, ÚjNautilus.

A konferencia időpontja:
2013. március 29-30.

A konferencia helyszíne:
Debrecen, Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ
Baltazár Dezső tér 1.
http://www.facebook.com/modemdebrecen

Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a rendezvényre, melynek részletes programját hamarosan szintén nyilvánosságra bocsátják a szervezők.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés