bezár
 

irodalom

2013. 03. 12.
Az első JAKkendő-díjas könyv bemutatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A JAKkendő-díjas Szil Ágnes Tangram című kötetét Károlyi Csaba, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese mutatja be az Írók Boltjában (1061 Budapest, Andrássy út 45.) 2013. március 13-án, szerdán, 17 órától.

prae.hu

"Variációk szenvedélyre és csömörre, meddőségre és termékenységre. Álomszerű töredékek, szilánkok, hasadékok, kulcslyukak, mítoszcserepek. Robogóval érkező Narcisszusz, a mediterrán ízek és illatok után szocreál szerelmek kemény és szürke kontúrjai, a gyönyör keresése a közömbös tömegben. Lélekvándorlás. Eltévedés a dimenziókban, próteuszi szerepjátékok." (Részlet Garaczi László ajánlásából)

Szil Ágnes 1972-ben született, Békésen él. Latin-magyar szakos tanár. 2006-ban Albius Tibullus műveinek műfordításáért Pedagógus Kutatói Pályadíjat kapott a Magyar Tudományos Akadémiától. Békésen Irodalmi svédasztal címmel irodalmi klubot vezet, ahol magyar és világirodalmi szerzők szövegeit boncolgatják. A Békési Újság című lapban Egy nyelvet beszélünk címmel rovatot vezet, amelynek cikkeiből decemberben jelent meg gyűjteményes válogatás.
Részletek a Tangramból:

Irodalmi Jelen Online
http://www.irodalmijelen.hu/node/15507

Litera
http://www.litera.hu/hirek/szil-agnes-kisprozai
http://www.litera.hu/hirek/szil-agnes-kisprozai-ii

Tiszatáj Online
http://tiszatajonline.hu/?p=25837

Irodalmi Centrifuga:
http://centrifuga.blog.hu/2013/02/27/ragadozok_a_konyvesboltban

A JAKkendő-díjról:
A JAKkendő-díj Magyarországon ritka és kivételes módon tisztán magánalapítású szakmai díjként jött létre. A JAKkendő-díj alapító támogatója, a MrSale Öltönyüzlet, amely fontos céljának tartja a magyar kultúra és mindenekelőtt a fiatal kortárs irodalom helyzetbe hozását. Békés Zoltán, a MrSale Öltönyüzlet ügyvezetője a JAKkendő-díj támogatójaként elkötelezett abban, hogy az elismerést ezentúl évről-évre odaítéljék egy-egy pályakezdő magyar prózaírónak. A mindenkori JAKkendő-díjas szerző könyve a JAK-füzetek sorozatban lát napvilágot, és a díjhoz pénzjutalom is kapcsolódik. 
További információ a támogatóról: www.mrsale.net
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés