bezár
 

art&design

2013. 03. 08.
A Kassák Múzeum vezetője kapta a MúzeumCafé Díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sasvári Edit művészettörténész, a budapesti Kassák Múzeum vezetője kapta az idei MúzeumCafé Díjat.

prae.hu

A Szépművészeti Múzeum által alapított múzeumi magazin szakmai zsűrije Sasvári Editnek a Kassák Múzeum tartalmi és formai, nemzetközi mércével mérve is látványos megújításáért ítélte oda az elismerést. A művészettörténészt 2010 októberében nevezték ki a Kassák Múzeum élére, az új vezető rövid idő alatt élő és izgalmas kiállításokat, valamint programokat kínáló, a tudományos kutatásban is aktív intézményt hozott létre - közölte a Szépművészeti Múzeum pénteken az MTI-vel.
   
Sasvári Edit munkájának köszönhetően a Kassák Múzeum tartalmában és formájában egyaránt megújult és nemzetközi szinten is ismertté vált. Az intézményben az elmúlt két évben nemzetközi konferenciát és workshopot rendeztek, nemzetközi kapcsolatokra építve nyitottak meg több időszaki kiállítást, valamint jelentős hazai és külföldi magángyűjteményeket mutattak be.

A múzeumban 2011-ben nyílt meg az új állandó kiállítás múzeumpedagógia foglalkozásokkal. 
   
Az intézményi stratégia szerves része volt az új típusú, intenzív kommunikáció, amelynek első lépésében megújították a múzeum arculatát. A kassáki szellemet idéző, de kortárs szemléletű, letisztult új dizájn (Lepsényi Imre munkája) 2012-ben elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn elismerését, a Red Dot Awardot.
   
A közlemény szerint Martos Gábor főszerkesztő péntek este adja át Sasvári Editnek a MúzeumCafé Díjat és a vele járó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a magazin által felajánlott 200 ezer forintos jutalmat. 
   
A Szépművészeti Múzeum által 2007-ben alapított, több nemzetközi elismeréssel is kitüntetett múzeumi magazin immár harmadszor ítélte oda az elismerést.

Az alapítók a díjjal a magyar múzeumi szakmából minden évben egy olyan szakember munkáját ismerik el, aki a magazin szellemiségével összhangban előremutató, új és korszerű szemlélettel alkotott a maga szakterületén. A díjat minden év márciusában adják át, abban a hónapban, amikor Széchényi Ferenc 1802-ben a köz javára ajánlotta fel gyűjteményét - olvasható a közleményben.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés