bezár
 

film

2013. 03. 08.
A magyar Holmes és Watson beveszi Amerikát
Sherlock Holmes nevében - magyar ifjúsági kalandfilm, Sajtóközlemény, 2013. 03. 08.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2012 januárjában bemutatott Sherlock Holmes nevében című új magyar ifjúsági film bekerült az április hónapban Los Angelesben tartandó Family Film Festival versenyprogramjába.

prae.hu

A filmnek nem ez az első külföldi bemutatója, az alkotás május végén sikerrel szerepelt a csehországi Zlin Filmfesztiválon, illetve augusztusban a romániai The Rooster’s Joy International Festival of Films for Children programjában. Romániában ezen kívül bemutatásra került a Filmtett fesztiválon a Magyar Filmnapok programban október 4-7 között Kolozsváron, Nagyváradon, Nagyszebenben és Székelyudvarhelyen. Továbbá nagy sikert aratott a németországi Schlingel nemzetközi gyermek- és ifjúsági filmfesztiválon is. Ezen kívül bekerült a 2013 tavaszán tartandó stockholmi Nemzetközi Filmfesztivál és a brüsszeli Fantastic Film Festival programjába, valamint forgalmazóra talált Japánban.

A film 2012. január 26-án került a magyar mozikba. Az alkotás két Sherlock rajongó kisfiú és egy kislány nyári kalandjait meséli el, melyek során visszaszerzik a kisváros gyerekeinek elrabolt álmait. A főszerepeket Szénási Kristóf, Ungvár Ádám és Kugler Nikolett elsőfilmes gyerekszínészek játszották, epizódszerepekben pedig feltűnt Gáspár Tibor, Karalyos Gábor és Tahi-Tóth László is. A film betétdalát a Fool Moon énekegyüttes szolgáltatta.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/hjrYQFZIj2M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A film zenéje januárban jelent meg Amerikában CD-n gyűjtői kiadásban a Howlin Wolf Records gondozásában.

A film október végén jelent meg DVD-n. Az alkotás 20 millió Ft-os költségvetéssel, állami támogatás nélkül készült, producere Váczy Károly, rendezője Bernáth Zsolt.

A film honlapján számos letölthető kép- és videoanyag, forgatási napló, eredeti forgatókönyv, fotóképregény és egyéb érdekesség várja a látogatót.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés