bezár
 

art&design

2013. 03. 07.
Jótékonysági árverés a Zelnik-gyűjteményből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Száznegyven tétel kerül kalapács alá a Magyar Indokína Társaság és a Zelnik-gyűjtemény tárgyaiból a műgyűjtő szombati jótékonysági árverésén Budapesten, a Délkelet-Ázsiai Múzeumban.

prae.hu

A Zelnik-gyűjtemény tárgyaiból rendezett aukció összkikiáltási ára meghaladja a 13 millió forintot. A korábbi tapasztalatok alapján a válogatásban nagyobb hangsúlyt kaptak a különleges, egyedi tárgyak, mint például egy Tibetből származó, lazúrkővel díszített ezüst pecsétnyomó vagy a 16-18. századi laoszi, sztúpa alakú arany-hegyikristály ereklyetartók.

Ugyanakkor a kisgyűjtőknek szóló, néhány ezer forintos autentikus darabokra is lehet licitálni - közölte az MTI-vel az Aranymúzeum sajtóreferense.
   
A Zelnik István által vezetett aukción hajóroncsokról származó porcelánok is megjelennek, de felbukkan néhány kétezer éves tárgy is, valamint különleges érmék és faragványok. Ismét láthatóak lesznek a burmai dizájner, Terence Tan munkái, valamint több délkelet-ázsiai kortárs ötvösművész tárgyai is, mint például a rájatüskékkel díszített thaiföldi gyűrű.
   
Az árverés csúcsdarabja egy 12-13. századból származó kínai-vietnámi pénztartó edény, amely 850 ezer forintos kikiáltási árról indul; a licitekből befolyó pénzt a magyar keletkutatás javára fordítják.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés