bezár
 

irodalom

2013. 03. 04.
Emelkedhet a Kossuth- és Széchenyi-díjak összege
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága hétfői ülésén tárgysorozatba vételre és általános vitára alkalmasnak találta azt a törvénymódosító javaslatot, amely emelné a Kossuth- és Széchenyi-díjakkal járó pénzjutalom összegét.

prae.hu

A Lázár János és L. Simon László (Fidesz) által beterjesztett indítvány a nettó nominál átlagkereset ötszöröséről hatszorosára emelné a Kossuth- és Széchenyi-díjakkal járó pénzjutalom összegét.
   
Az indoklás szerint a Nemzeti Ügyek Kormányának kiemelt céljai közé tartozik "a nemzetgazdaság és a nemzeti kultúra fejlődéséhez jelentős és egyedi teljesítményt nyújtó polgárok méltó, közmegbecsülést kifejező elismerése, hazánk szellemi és művészeti életének erősítése, világhírű kutatás-fejlesztésünk támogatása".
   
A módosító javaslat elfogadása esetén a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja adományozásával járó jutalmak összege is emelkedik, mert ezeket a törvény a Kossuth- és Széchenyi-díjhoz kötötten határozza meg.
   
A javaslatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, annak tárgysorozatba vételéről a bizottság három tartózkodás mellett döntött, általános vitára alkalmasnak pedig öt tartózkodás mellett találta.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés