bezár
 

art&design

2013. 03. 04.
Ki menedzseli a művészeket?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Inventio Arts 2013. március 23-án (szombaton) Open Studio / Nyitott Műterem programot szervez, a csoportosulás tagjai által létrehívott projektben résztvevő művészek és jövőbeni terveik bemutatása céljából.

prae.hu

Az Inventio Arts a kortárs tánc és képzőművészet támogatásáért létrejött vállalkozás. Az Inventio Arts megalapítását egy olyan igény szülte, ami az egész magyar kortárs kultúra közös érdeke: sokan sokféleképpen dolgoznak ma azon, hogy a magyar művészeti értékek felkerüljenek a nemzetközi művészeti térképre és ott nagyobb hangsúllyal legyenek jelen. E közös cél megvalósításához a magyar és külföldi művészeti intézményekkel, művészekkel és szakemberekkel zajló hosszú távú kollaborációra van szükség.
Inventio ArtsA Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban lévő műtermek ezen a napon 10:00 és 22:00 között minden érdeklődő számára nyitva állnak. A látogatók betekintést nyerhetnek az itt alkotó művészek munkájába, valamint lehetőségük nyílik a velük való személyes találkozóra, konzultációra, kötetlen eszmecserére.

A Nyitott Műterem program a tervek szerint egy kerekasztal-beszélgetéssel egészül ki, melynek tervezett időpontja 2013. március 23. (szombat), 16:00. A beszélgetésre felkért szakemberek: El-Hassan Róza képzőművész; Lakner Antal képzőművész; Spengler Katalin műgyűjtő, szakíró; Valkó Margit, a Kisterem Galéria vezetője; Jarmo Nieminen műgyűjtő, az Inventio Arts alapítója; Arató Balázs művészeti menedzser, az Inventio Arts alapítója. Moderál: Rieder Gábor, művészettörténész, a Flash Art Hungary főszerkesztője. A beszélgetés tervezett témája: Ki menedzseli a művészeket?

Mi a művészeti menedzsment? Hogyan működik ez jelenleg Magyarországon? Kik a főbb szereplői? Mi a dolguk? Kimagasló magyar művészeti teljesítményekből van hiány vagy kimagasló művészeti menedzsmentből? Mit kell tenni ahhoz, hogy a magyar képzőművészet nagyobb hangsúllyal legyen jelen a nemzetközi piacon? Mi a jelenlét megőrzésének a titka?
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés