bezár
 

art&design

2013. 03. 04.
Pályázati kiírás fiatal kurátorok részére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Amadeus Művészeti Alapítvány és a cARTc Közhasznú Kulturális Egyesület közösen pályázatot hirdet fiatal kurátorok számára.

prae.hu

A cél: kortárs magyar képzőművészeti kiállítás tervezése és megvalósítása az amaTáR kiállítóterébe a 2013-es évadra. A pályázat végén két nyertest hirdetnek ki. Az egyik kiállítás tavasszal (2013. május 23-tól), a másik ősszel (2013. október 24-től) valósul meg az amaTáR kiállítótérben másfél hónapig. Az amaTáR az óbudai Amadeus Alkotóház mellett kialakított 75 négyzetméteres modern felszereltségű kiállítótér, mely fiatal pályakezdő művészeknek, kurátoroknak és projekteknek biztosít megjelenési lehetőséget. (Cím: 1035 Budapest, Veder utca 14.) A pályázatra 40 évnél fiatalabb kurátorok, művészeti szakemberek pályázhatnak egyénileg és csoportosan egyaránt.

A pályázati kiírás elbírálásakor hangsúlyt fektetnek a pályázó anyagában a kiállítás koncepciójára, elméleti és gyakorlati megközelítésére, továbbá a kiállítás megvalósítására és a tervezés során felmerülő feladat megoldás folyamatára (idő, feladat tervezése, kiállítótérben való gondolkodás, munkafolyamatok prezentálása). A koncepció lehet egyéni vagy csoportos kiállítás. A kiállítások kidolgozásánál figyelembe kell venni a megvalósíthatósági szempontokat (installálási lehetőségek, szállíthatóság, kiállítótér elhelyezkedése stb.). A pályázatra jelentkezni és a kiállítótér alaprajzát letölteni a galéria honlapján vagy az Amadeus Alapítvány oldalán lehet a jelentkezési adatlap kitöltésével.

A zsűri tagjai: Berg EIKE (Schafhof Europäisches Künstlerhaus Oberbayern), Deák Erika, (Deák Erika Galéria), Tóth Pál Sándor (cARTc), Varga Zsuzsanna (Amadeus Művészeti Alapítvány).

Jelentkezési határidő: 2013. április 15. A nyertes pályázókat 2013. április 18-ig e-mailben értesítik. A nyertes pályamunkák megálmodóit 2013. május 23-án az amaTáR-ban rendezett kiállítás megnyitójával egybekötve díjazzák.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés