bezár
 

film

2013. 03. 01.
Ma kezdődnek a Frankofón Filmnapok Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz országból 20 filmet láthat a ma kezdődő Frankofón Filmnapokon a közönség. A március 9-ig tartó vetítéssorozatnak Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház ad helyet.

prae.hu

A filmfesztiválhoz idén Algéria, Görögország és Szenegál is csatlakozott. A rendezvény vendége lesz Antonisz Kafetzopulosz görög színész, valamint négy rendező, a francia Léos Carax, a libanoni Bahidzs Hodzseidzs, a marokkói Fauzi Benszaidi, valamint Olivier Assayas. A magyar származású francia alkotó előtt tiszteleg a filmnapok retrospektív szekciója: összesen öt filmjét láthatja a közönség.
   
A rendezvénysorozat a Golden Globe-díjra két kategóriában is jelölt Csont és rozsda című társadalmi dráma vetítésével indul, a filmet Jacques Audiard rendezte. Idén számos premierfilmet, többek között két libanoni filmdráma mellett francia koprodukcióban készült alkotásokat is bemutatnak.
Március 9-én, az esemény zárónapján Noémie Lvovsky Camille ismétel című francia vígjátékát játsszák, amelyet később a magyarországi mozikban is megtekinthetnek az érdeklődők.
   
Március 4-től a fesztivál legfontosabb filmjeit hat vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Szolnokon is vetítik.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés