bezár
 

színház

2013. 02. 28.
Vidnyánszky: még nem dőlt el, ki marad
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Még nem lehet biztosan tudni, ki lesz a tagja jövő évadtól a Nemzeti Színház társulatának. A leendő igazgató, Vidnyánszky Attila az MTI-nek csütörtökön azt mondta: mivel a szerződtetési tárgyalások még nem zárultak le, nem nyilatkozik arról, hogy ki marad és ki távozik a teátrumtól.

Szkéné színház

Vidnyánszky Attila felidézte, hogy a már lezajlott első négyszemközti beszélgetéseken ajánlatot tett a színészeknek a közös munkára vonatkozólag, és várhatóan március végéig megkapja válaszukat.
   
Az MTI korábbi értesülése szerint Vidnyánszky Attila a társulat mintegy negyedének mondta azt, hogy nem szeretne velük együtt dolgozni, és voltak olyan művészek is, akiket ugyan szerződtetne a jövő évadra, de nemet mondtak neki. Így összességében a társulat mintegy feléről valószínűsíthető már, hogy elhagyja a teátrumot.
   
Hárman jelezték már korábban, hogy az igazgatóváltást követően távoznak a Nemzeti Színháztól: Kulka Jánosról, László Zsoltról és Péterfy Boriról tudható, hogy a jövő évadtól máshol folytatja pályáját.
   
Az MTI információi szerint az első beszélgetéseken Molnár Piroska jelezte, hogy elhagyja a társulatot, és Gáspár Sándor sem marad a teátrumnál. A Kossuth-díjas művészek közül Törőcsik Mari, Básti Juli, Udvaros Dorottya, Blaskó Péter, Bodrogi Gyula és Sinkó László vélhetően marad a színháznál.

Az Index hírportálnak Törőcsik Mari mellett Szarvas József is megerősítette, hogy a társulat tagja marad.
   
Az előadóművészeti törvény szerint a szerződéseket április végéig kell megkötni. Az MTI értesülései szerint a közös munkára felkért művészek döntő része kihasználja a rendelkezésére álló határidőt arra, hogy választ adjon a leendő igazgató ajánlatára. Azoknak sem kellett még végleges döntést hozniuk, akikről a szerződtetési beszélgetések alapján úgy érezhető, hogy maradnak.
   
Vidnyánszky Attila arról szólva, hogy bővíti-e a társulatot, annyit elárult, hogy az első évadban biztosan nem akar a jelenlegi 37 színésznél több taggal rendelkező társulattal dolgozni. Az MTI négy színészről tud, aki Vidnyánszky Attilával a Nemzeti társulatába érkezik: Ráckevei Annát, Reviczky Gábort, Trill Zsoltot és Szűcs Nellit a jövő évadtól kötheti szerződés a teátrumhoz.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés