bezár
 

irodalom

2013. 02. 27.
Kötet előttiek, Irodalmi Szemle és Próza Nostra – Irodalmi estek február végén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2013. február 27-én (szerdán) este 18 órától a budapesti Roham Bárban tart közös estet a A József Attila Kör és az Irodalmi Szemle. A Kötet előttiek sorozatban ezúttal Csutak Gabival és Kassai Zsigmonddal találkozhatunk, majd az Irodalmi Szemlét a lap szerkesztői, Csanda Máté, Száz Pál és Szalay Zoltán mutatják be. 2013. február 28-án (csütörtökön) este 18 órától pedig a szegedi Grand Caféban kerül sor a Próza Nostra Irodalmi Estek következő beszélgetésére, melynek témája A kortárs cyberpunk és a Moxyland.
2013. február 27. 18h

A József Attila Kör és az Irodalmi Szemle közös estet tart 2013. február 27-én (szerdán) este 18 órától a Roham Bárban (1088 Budapest, Vas u. 16.). Az est nyitányaként a JAK Kötet előttiek című, fiatal alkotókat bemutató sorozatában Csutak Gabi (író, kritikus) és Kassai Zsigmond (újságíró, kritikus, prózaíró) beszélget.

Folytatásaként pedig a megújult szlovákai magyar irodalmi folyóiratot, az Irodalmi Szemlét mutatják be felolvasással egybekötött beszélgetésen a szerkesztőség tagjai: Csanda Máté, Száz Pál és Szalay Zoltán.


Tervezett program: 

18:15–19:15
Kötet előttiek 5.: Csutak Gabi és Kassai Zsigmond 

19:30–21:00
Az Irodalmi Szemle bemutatója: Csanda Máté, Száz Pál és Szalay Zoltán


Kötet előttiek

Beszélgetés és felolvasás fiatal szerzőkkel a JAK szervezésében. A sorozat célja a tehetséges, pályakezdő, még kötet előtt álló alkotók bemutatása és megismertetése. 

A sorozat korábbi fellépői: Nagy Márta – Szőcs Petra – Nemes Z. Márió; Zilahi Anna – Borsik Miklós – Bartók Imre; Tinkó Máté – Kerber Balázs – Schein Gábor; Fehér Renátó – Németh Gábor. 

Csutak Gabi 

1977-ben született Szatmárnémetiben. Filozófiát, esztétikát és drámaírást tanult. Németből és románból fordít. 2008 óta publikál novellákat és kritikákat. Írásait eddig a Látó, a Műút, az ÉS, aTiszatáj, a Tekintet és a prae.hu közölte. 

Kassai Zsigmond 

1981-ben született Veszprémben. Újságíró, kritikus, prózaíró. 2004-től tanár a Győr-Moson-Sopron megyei Vágon, 2006-tól aZalai Hírlap című megyei napilap újságírója. 2008-tól Budapesten él. Írásait mások mellett a Litera.hu, a Kalligram, a Forrás, aMagyar Narancs és a Népszabadság közölte.

###

Irodalmi Szemle

Az Irodalmi Szemle a legrégebbi szlovákiai magyar irodalomi folyóirat: 1958 óta jelenik meg. Szerkesztésében az elmúlt évtizedekben a szlovákiai magyar irodalom jeles szerzői vettek részt. 2011-től fokozatos megújuláson esett át Tóth László irányítása alatt, majd 2013 januárjától teljesen megújult a szerkesztőség, a szerkesztési koncepció és a lap vizuális megjelenése is. A 2013 januári szám tematikus blokkja a multikulturalizmussal és kisebbségi kontextusokkal foglalkozik, a februári szám pedig a vajdasági Híd Kört mutatja be.

Csanda Máté 

Művészeti író, esszéista, a düsseldorfi Képzőművészeti Akadémián tanult, jelenleg Bécsben művészettörténetet hallgat. Számos lapban és kulturális portálon publikál, leginkább képzőművészeti témájú esszéket, tárlatkritikákat. 

Száz Pál 

Prózaíró, színházi rendező, az Irodalmi Szemle szerkesztője.Arcadia című kötete 2011-ben jelent meg a Kalligram Kiadónál. Jelenleg a pozsonyi színművészeti egyetem rendező szakos végzős hallgatója. 

Szalay Zoltán 

Prózaíró, kritikus, az Irodalmi Szemle főszerkesztője. Három prózakötete jelent meg, a legutóbbi A kormányzó könyvtáracímmel 2010-ben a Kalligram Kiadónál.

A program támogatói: JAK, Irodalmi Szemle, MASZRE.



2013. február 28. 18h

Második alkalommal kerül megrendezésre a JAK Próza Nostra Irodalmi Estek rendezvénye, mely egy sorozat része. Minden beszélgetés kötődik a prozanostra.com irodalmi profiljához is, sőt, tulajdonképpen annak kivitele egy publikus térbe.

2013. február 28-án (csütörtökön) 18 órától a szegedi Grand Caféban (6720 Szeged, Deák Ferenc u. 18.) kerül sor a beszélgetésre, melynek témája a kortárs cyberpunk és Lauren Beukes Moxyland című regénye. Az Ad Astra Kiadó február 22-én jelenteti meg a beszélgetés alapjául szolgáló regényt.

Beszélgetnek:
  • Kleinhencz Csilla (az Ad Astra Kiadó szerkesztője)
  • Bartók Imre (kritikus, író)
  • Szabó István Zoltán (a Próza Nostra főszerkesztője)

Az Ad Astra Kiadóról bővebben: www.adastrakiado.hu

Szervezők: Próza Nostra, József Attila Kör

A plakát Gyarmati János munkája.

Az estet a MASZRE és az Ad Astra Kiadó támogatja.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés