bezár
 

irodalom

2013. 02. 26.
Pistának jó lesz az ELTE BTK?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Választ ad a kor kihívásaira az ELTE BTK, így megválik azoktól az oktatóktól, akiknek hírét és nevét köszönheti. A prae.hu úgy tudja, nyugdíjazzák többek közt Horváth Ivánt, Margócsy Istvánt, Nádasdy Ádámot, Tarján Tamást, Tverdota Györgyöt és több olyan tanárt, aki miatt sokak szerint érdemes volt az ELTE BTK-t választani, ha az ember értelmesen akart foglalkozni humán tudományokkal.

Információink szerint helytálló az a hír, miszerint a napokban 22 oktatót bocsát el az ELTE BTK, köztük a fent felsorolt személyeket. 

A legismertebb közösségi oldalon szimbolikus élőlánc felállítására hívják a diákokat az ELTE BTK oktatóiért. Azokért az oktatókért, egyszerűbben mondva: tanárokért, akik tájékozottak a szakterületükön, akik publikációikkal nap mint nap demonstrálják, hogy van szellemi élet Magyarországon. Többségük így szódásüvegen át tekintve is láthatóan a honi szellemi élet meghatározó személye, hiába érte el a hatvanadik életévét - vagy talán épp ezért.

Egy minap kirobbant botrány szerint az ELTE BTK HÖK évekig összetett szempontrendszer szerint listázta az egyetem új diákjait, úgymint etnikai hovatartozás, vallás, pártszimpátia, nemi vonzódás, kinézet, s azt sem rejtették véka alá, hogy az ELTE BTK HÖK mely prominens tagja számára jelenthet az új hallgató kivételes élményt. "Pistának jó lesz" - olvasható az egyik médium által közzétett listában.

Úgy tudjuk, kedd délelőtt válik véglegessé az a lista, amivel az ELTE BTK maga áll elő. Az, mely kimondja, kiktől válik meg az intézmény. Gyorsan, március elsejétől.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés