bezár
 

színház

2013. 02. 25.
Hétvégén Frankenstein-terv az Átriumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Átrium Film-Színház a Proton Színházzal összefogva ismét bemutatja a legendássá vált Frankenstein-terv című előadást. Március 2-án és 3-án az impozáns Bauhaus épület gyönyörűen felújított előterében, különleges helyszínen, különleges előadásnak lehetünk tanúi.

Szkéné színház

Kinek a bűne, ha odakozmál egy élet? Mikor kezdődik és hol ér véget egy apa-fiú viszony? Hova vezet a gyilkos szeretetlenség, avagy elkerülhető-e a végzet? Egyebek mellett ezekkel a kérdésekkel szembesít Mundruczó Kornél és Bíró Yvette Frankenstein-terv című előadása, amely 2008-ban elnyerte a POSZT-on a legjobb előadás díját. A darab nagy utat járt be térben és időben is az elmúlt öt év során, s bár a kiindulópont, az alaptörténet változatlan, most mégis egy új előadást láthatnak a nézők. Az előadást külföldön és belföldön a változó helyszínek tartják életben, s most speciális helyszínen, az Átrium fantasztikus Bauhaus-enteriőrjében − az előteret rendezik át erre a két napra − valósul meg. Mundruczó tulajdonképpen visszatér az Átriumba, hiszen még a felújítás előtt 2003-ban az Őszi Fesztivál keretében pont itt rendezte meg Lendvay Kamilló A tisztességtudó utcalány című művét.

A Frankenstein-terv központi kérdése, hogy mit tehet, és mit nem tehet a "más ember" ezen a helyen, ahol mi, a "többség" fogalmazzuk meg kényszerűen, hogy mi is a másság, napi érdekeink, lakóhelyünk és adott pozíciónk, sikerünk és sikertelenségünk tükrében. Az előadás azt a mechanizmust mutatja fel fájó és nagyon is valóságos, aktív módon, amiben minden idegenkedés megfogan.

Előadások: 2013. március 2., 18:30 és 21.30; 2013. március 3., 18:30
Online jegyvásárlás
Mundruczó Kornél – Bíró Yvette: Frankenstein-terv az Átriumban
Színészek: Spolarics Andrea, Rába Roland, Mezei Kinga, Derzsi János, Terhes Sándor, Stork Natasa, Orth Péter, Kiss Ágota
Rendező: Mundruczó Kornél
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Jegyfoglalási lehetőség: 
Az atriumfilmszinhaz.hu oldalon vagy a szervezes@atriumfilmszinhaz.hu címen. 
Helyszínen: hétköznap 10.00-20.00-ig vagy előadás végéig, hétvégén délelőtti előadások esetén egy órával előadás kezdése előtt, délutáni előadás esetén 14.00-tól. 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés