bezár
 

art&design

2013. 02. 22.
Első bejárat: Munkásállam – A BUPAP új sorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első bejárat címmel februártól új sorozatot indít a BUPAP. Ezúttal nem városi sétákat szerveznek, hanem nehezen megközelíthető, engedéllyel látogatható vagy lezárt belső tereket látogatnak meg.

prae.hu

Első alkalommal a Munkásállam című festményt tekinthetik meg a résztvevők, amely Budapest egyik leghatalmasabb freskója, és a város frekventált pontján, a Jászai Mari téren található. Noha nap mint nap tízezrek haladnak el a Fehér Ház mellett, kevesen sejtik, hogy a képviselői irodaház fémdetektorai mögött Bernáth Aurél Munkásállam című alkotása található, melyet közelről csak az Országgyűlés képviselői és munkatársaik láthattak eddig. A Nyilván tartanak sorozat újlipótvárosi sétáján messziről már megnézhette a túra közönsége a freskót, most azonban a BUPAP különleges tárlatvezetést szervez.

Bernáth 96 négyzetméteres alkotását részletesen elemezni fogják, nemcsak a festményt, hanem a képet körülvevő épület történetét is bemutatva. Megtudhatják a résztvevők, hogy nézett ki Nagy Imre szemüveg nélkül, melyik színnel sakkozott Kádár János vagy éppen azt is, miért szántanak vietnami papucsban a földművesek. Szó esik Kádár János híres, 1986-ban a Time magazinnak adott interjújáról is.

Az épülettel kapcsolatos biztonsági intézkedések miatt azt kérik a szervezők, hogy ezúttal minden vendégük egyenként regisztráljon, feltüntetve személyi igazolványában szereplő nevét és az igazolvány számát (az adatokat nem szolgáltatják ki harmadik félnek).

Időpont: 2013. február 24. vasárnap, 10.30
Regisztráció kötelező!
JELENTKEZÉS ITT! 

A BUPAP a Facebookon: ITT.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés