bezár
 

irodalom

2013. 02. 21.
"Előhívás – utóirat" képes irodalmi pályázat
Egyedi hangulatú, különleges fotókról írt novellákat vár a TotáLiber
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy megállított pillanat. Egy mozdulat, egy helyzet, egy mosoly, egy rezdülés. Vajon mi történt előtte, s vajon mi történik utána? Ezekre a kérdésekre várja a választ a TotáLiber Könyvkiadó Kft. ma induló irodalmi pályázata, amelyre hat különleges, egyedi hangulatú kép valamelyikéről írt novellával lehet nevezni. A beérkezett pályaműveket elismert szakemberekből, neves irodalomtörténészekből álló zsűri bírálja el. Az irodalmi pályázat beadási határideje 2013. április 30. A legjobb művekből a TotáLiber Könyvkiadó válogatáskötetet jelentet meg az idei Ünnepi Könyvhétre.

prae.hu

A TotáLiber Könyvkiadó tagjai olyan könyvkiadói szakemberek, akik számos kötet megjelentetésében működtek közre. 2011 októbere óta közösen vezetik a TotáLiber blogot, ahol személyes stílusban adnak hírt könyvekről, könyves eseményekről, a könyvszakmáról.

Most induló irodalmi pályázatukban a Fortepan online privátfotó-gyűjtemény (fortepan.hu) hat egyedi, különleges hangulatú képének valamelyikéről várnak novellákat legfeljebb 15 000 karakter terjedelemben. Egy szerző maximum 3, korábban még meg nem jelent pályaművel nevezhet.

A novellákat elismert szakemberekből, irodalomtörténészekből álló független szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai: Sándor György, Kossuth- és Jászai Mari-díjas író, előadóművész, Horváth Bence, a Kortárs Kiadó vezetője és Antall István, a Magyar Rádió irodalmi szerkesztője.

A novellapályázat első három helyezettje pénzjutalomban részesül, a legjobb pályaművekből pedig a TotáLiber Könyvkiadó válogatáskötetet jelentet meg az idei Ünnepi Könyvhétre.


A pályázati kiírás részletei itt olvashatóak.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés