bezár
 

film

2013. 02. 21.
Hétfőn mutatják be a Kampusch-filmet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hétfőn, Bécsben tartják a Natascha Kampuschról szóló mozifilm premierjét.

prae.hu

A gyereklányként elrabolt és fogságban felnőtté vált Kampusch történetéből egy német produkciós cég forgatott filmet, nemzetközi szereposztásban. A 3096 nap című film jelentős részben Kampusch azonos című könyve alapján készült. Magyarul is megjelent visszaemlékezéseiben a nő beszámolt a gyerekrabló, Wolfgang Priklopil fogságában eltöltött nyolc és fél évről. Emellett a film készítői felhasználták Natascha Kampusch anyjának a visszaemlékezéseit is.
   
A bemutatóra várják a film készítőit és Natascha Kampuscht is.
A ma 25 éves fiatal nő tízéves volt, amikor Priklopil 1998-ban elrabolta. A lány eltűnése ügyében eredménytelenül nyomozott a rendőrség. Kampuschnak 2006-ban sikerült megszöknie, a férfi még aznap öngyilkos lett.
   
A film Natascha Kampusch beleegyezésével és együttműködésével jött létre. Sherry Hormann rendezőnő a forgatás előtt többször is beszélt a fiatal nővel, emellett a szerződésben kikötötték, hogy Kampusch kérheti a forgatókönyv megváltoztatását.
   
A forgatókönyv megírásához eredetileg az időközben elhunyt neves német producer, Bernd Eichinger kezdett hozzá. Eichinger halála után Ruth Toma - a Szomorú vasárnap című német-magyar film forgatókönyvének társszerzője - fejezte be a munkát a Constantin Film számára. 
   
A női főszerepet Antonia Campbell-Hughes ír színésznő játssza, Priklopil szerepére a dán Thure Lindhardtot szerződtették.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés