bezár
 

színház

2013. 02. 20.
Megkezdte működését a Nemzeti Művész Klub a Hotel Nemzetiben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megkezdte működését a Nemzeti Művész Klub a nemrég megnyílt Hotel Nemzetiben; a szervezet célja, hogy a szálló kulturális szellemiségének újjáélesztésével aktív formálója legyen Budapest művészeti életének.

Szkéné színház

A Hotel Nemzeti Budapest által, számos művészeti ág kiválóságainak részvételével alapított szakmai-baráti közösség februárban új tagok avatásával kezdte meg működését: a 13 új taggal nem csak a létszám bővült, de a klubban képviselt művészeti ágak köre is - olvasható az Accor Hungary MTI-hez eljuttatott közleményében.
   
Vaszily Edit, a szálloda igazgatója az MTI-nek szerdán elmondta: 2008-ban fogalmazódott meg a gondolat, hogy létrehozzanak egy olyan művészklubot, amely segít abban, hogy Budapest művészeti szellemiségét be tudják mutatni vendégeiknek.

Ekkor született meg a szervezet 12 alapító taggal - mondta, hozzátéve, hogy a szálloda 2012 decemberi megnyitása nyomán immár a Nemzeti Művész Klub is megkezdhette működését.
   
Szólt arról, hogy különböző kulturális programokat szerveznek a szállodában, jelenleg Köves Éva festő kiállítását láthatják az érdeklődők. Terveik szerint a következő tárlat március közepén nyílik, kortárs magyar művész munkáiból. Mint mondta, a szálloda kulturális kínálatában különböző művészeti ágak jelenhetnek meg, például zenés, prózai és táncos produkciókat is bemutatnának.
   
Kitért arra, hogy a programok résztvevői, a fellépők, kiállítók nem feltétlenül tagjai a klubnak. A klubtagoknak elkötelezettséget kellett vállalniuk amellett, hogy a fiatal tehetségeket támogatják.
   
Elmondta: szeretnék, ha a tagság tovább bővülne, és rendszeres találkozókat tartanak a jövőben. A szálloda és klub tagjai között folyamatos lesz a párbeszéd, ötleteket adnak a programok szervezéséhez, tanácsokkal segítenek a művészeti életben eligazodni.
   

"Budapest egykor egy pezsgő kulturális főváros volt. A kávézók, éttermek tele voltak írókkal, színészekkel és persze a közönség érdeklődő, lelkes tömegeivel. Az emberek személyesen találkozhattak a nagy művekkel és megalkotóikkal. Manapság a kortárs művészet egy szűk réteget vonz, s az emberek egy része azzal is csak az internet személytelenségén keresztül találkozik" - idézik a közleményben a klub egyik alapító tagjának, Bodrogi Gyulának a szavait, aki azt hangsúlyozta, hogy szeretnék visszaadni a művészet személyességét.
   
A Nemzeti Művész Klub alapítói között van Bodrogi Gyula mellett Béres Ilona, Frenák Pál, Hernádi Judit, Karafiáth Orsolya, Keleti Éva, Kocsis Zoltán, Sass Sylvia, Szakály György és Szamódy Zsolt.
   
Az új tagok különböző korosztályt és művészeti ágakat képviselnek, van köztük színész, zenész, éppúgy mint humorista, vagy televíziós és reklám szakember. Bagi Iván, Faragó András, Feke Pál, Földessy Margit, Jávori Ferenc Fegya, Kumin Viktória, Kútvölgyi Erzsébet, Napsugar von Bittera, Serbán Attila, Szabó Győző, Szilas Rita, Szipál Péter és Szulák Andrea februárban csatlakozott az alapítókhoz.
   
A történelmi múltra visszatekintő, 2012 decemberében újra megnyílt Hotel Nemzeti Budapest az Accor Csoport felső kategóriás, világszerte több mint 50 hotelt számláló MGallery kollekciójának első magyar tagja. Az Accor Csoport a világ első számú hotelüzemeltetője: mintegy 92 országban 3500 hotelt foglal magában.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés