bezár
 

színház

2013. 02. 19.
Rendezőasszisztens képzés a Színművön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színházi rendezőasszisztens képzés indul szeptemberben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE); a kétéves képzés során a hallgatók megismerkedhetnek a rendezőasszisztens feladatkörével, a próbakezdés előtti és a próba alatti feladatokkal.

Szkéné színház

A négy féléves, nappali tanrendű felsőoktatási szakképzést érettségizett fiatalok számára indítják, a jelentkezési határidő március 1. - tájékoztatta az egyetem kedden az MTI-t.
   
A színházi rendezőasszisztens a rendező legközelebbi munkatársa. Az előkészületektől a próbafolyamaton keresztül jelen van egy produkció létrejötténél, szakszerű és empatikus jelenlétével befolyásolja egy előadás sorsát. A rendezőasszisztens a rendező és a színészek, valamint a többi munkatárs között összekötő kapocs.
   
A 2013 szeptemberében először induló képzés során a hallgatók megismerkednek a rendezőasszisztens feladatkörével. Elsajátítják a próbaterv-készítés, a kelléklista, a jelenetbeosztás feladatait, fogalmat alkotnak a munkarendi értekezlet természetéről. Részt vesznek az egyetemen létrehozott produkciókban. Megtanulják a színpadi tárakkal való egyeztetés formáit, a színpadi munka dokumentálását. Világítási és zenei terveket készítenek választott előadásokhoz.
   
A hallgatók elsajátítják a színházakban található hang és fénypultok működését, és az ügyeletes rendező feladatkörét, emellett az ügyelői és a súgói munkával mint társ-feladatkörökkel is megismerkednek - szerepel a közleményben.
   
A képzés során gyakorlati próbavezetési feladatokat is kapnak a hallgatók, ismereteket szereznek a színházi kommunikáció formáiról. A szakmai tárgyak mellett munkaerőpiaci, kommunikációs és alapszintű információ-feldolgozási ismereteket is hallgatnak.
   
A Színház- és Filmművészeti Egyetem olyan fiatalok jelentkezését várja, akik már szereztek némi tapasztalatot ezen a területen és szeretnék elmélyíteni tudásukat, illetve akiket érdekel a színház, és olyan közösség munkájában kívánnak részt venni, ahol a kreativitás, az alkotás a közösséget formáló cél.
   
A képzés során két éven keresztül sajátíthatók el azok az ismeretek, amelyek birtokában sikeres felvételi esetén tovább folytathatók a tanulmányok a színházi rendező képzésben - áll a közleményben.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés