bezár
 

zene

2008. 10. 10.
Az élet dolgai – táncban, zenében
Újra látható az Emberi Himnusz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Markó Iván és Keveházi Gábor monumentális alkotása, a Beethoven 9. szimfóniájának élő előadására írott Emberi Himnusz még háromszor lesz látható a Művészetek Palotájában: október 17-én, 18-án, illetve december 30-án. A produkció eddig tizenegyszer szerepelt a Ház műsorán, közel tizenötezren látták, plusz Sanghajban mintegy négyezren.

prae.hu

120 táncos, kórus és nagyzenekar tölti meg a színpadot Keveházi Gábor és Markó Iván unikális táncfantáziájában, a Beethoven IX. szimfóniájára komponált Emberi Himnuszban. A 2006. májusi bemutató óta tizenegyszer teltházat vonzó előadás – mely Sanghajban is zajos sikert aratott – október 17-én és 18-án újra látható a Művészetek Palotájában.
Az ötlet a Béjart-tanítvány Markó Ivántól származik, aki közelről ismerte mestere 1968-ban, e zenére készített koreográfiáját. Most a Magyar Nemzeti Balett és a Magyar Fesztivál Balett művészei keltik életre a két korszakos jelentőségű koreográfus mozgásvízióit a Föld keletkezéséről, a szerelmet és szenvedést szimbolizáló Tűzről, az élet folyamát jelképező Vízről és a szabadságot megtestesítő Levegőről.

(MÜPA)
nyomtat

További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés