bezár
 

art&design

2013. 02. 15.
A nemesség kötelez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Koreai Kulturális Központban A nemesség kötelez címmel nyílt kiállítás 2013. február 12-én. Lee Dong Chun a koreai tradicionális kultúrához kapcsolódó Jongga fényképészettel foglalkozik, amely a hagyományos koreai kultúra tárgyában készült képeken keresztül, az ősök bölcsességének és szellemének bemutatására koncentrál.

prae.hu

A Koreai Kulturális Központ jelen kiállítása – az UNESCO világörökségének részévé is nyilvánított – Andong település építészeti örökségét mutatja be, amely a Jonggáról is híres. A Jongga a családfa gyökere és szimbóluma, mely nagy jelentőségű hely a koreaiak számára. A családfán a legidősebb fiú családja körül hagyományőrző életstílus épült ki, a szimbólum pedig évszázadokon keresztül pszichikai vezetőként szolgált.
Lee Dong Chun: A nemesség kötelezA modern társadalomban élő emberek tisztelettel és köszönettel adóznak a Jongga-ban élő embereknek, akik azon fáradoznak, hogy életben tartsák a hagyományokat. A kiállításra látogatók több mint 60 fotón keresztül ismerhetik meg a tradicionális koreai házakat, azaz a hanok-kat, és a mai napig benne élő Jongga családok életét, rituáléit, öltözködésüket, illetve a koreai ételeket és tálalási módjukat.

Lee Dong Chun kapcsolata az Andong faluval 20 évvel ezelőtt kezdődött, az utolsó öt év anyagát hozta el most Magyarországra. A művésznő célja, hogy a magyarokhoz is eljusson a tradicionális koreai kultúra bölcsességéből valami a fotósorozaton keresztül. A kiállítás 2013. március 31-ig tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés