bezár
 

art&design

2013. 02. 15.
Értelmi fogyatékos alkotók műveiből nyílt kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Írószövetség Székházában 2013. február 13-án nyílt meg a kiállítás, amely a Lámpás ’92 Alapítvány fogyatékos felnőtteknek szervezett alkotótáboraiban létrejött művekből válogat.

prae.hu

A Lámpás’92 Közhasznú Alapítvány és az ÉTA Országos Szövetség Lakóotthon munkacsoportja tíz éve rendezi meg éves nyári alkotótáborait, illetve képzéseit az ország különböző lakóotthonaiban élő értelmi sérült felnőttek számára. A művészeti táborok minden évben egy-egy témát jártak körül, mint az Önarckép, a Titok, a Ház, az Útvonal, A fény nyomában, Csoportkép, a Kincs, a Makró, az Emlékmű, illetve A művészet városa.
A Lámpás’92 Közhasznú Alapítvány kiállításaAz elmúlt tíz évben számos művész vállalta a műhelyvezető szerepét nemcsak a hagyományos, hanem a kortárs képzőművészeti műfajokban is. Elekes Károly a land artba vezetett be, Pető Barna a grafikai technikákba, Koroknai Zsolt a videó műfajába engedett betekinteni. Erőss István az arte povera installációs technikáját mutatta meg a résztvevőknek, L. Simon László a képvers készítését tanította, Szombathy Bálint a mail art feladó és címzett közötti párbeszédébe vont be. Pető Emese a decoupaget mutatta be, Daradics Árpád a grafika és a festészet kapcsolatát feszegette. Pető Hunor, Vécsi Nagy Zoltán és Jakab Ágnes a tárgykultúra és az objekt művészet titkaiba vezette be a fogyatékos alkotókat.

A most látható válogatás betekintést nyújt az értelmi sérült emberek színes belső világába, mely mentes mindenféle hétköznapi konvenciótól, csupán a tiszta érzelmek irányítják az alkotások létrehozóit. A művek főszereplője nem más, mint faragott vagy faragatlan mivoltában maga az ember. A kiállítás 2013. február 27-ig (hétfőtől csütörtökig) látogatható.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés