bezár
 

színház

2013. 02. 14.
Cseke Péter újabb öt évig marad
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cseke Pétert további öt évre megválasztották a kecskeméti Katona József Színház igazgatójává a város közgyűlésének csütörtöki ülésén.

Szkéné színház

Zombor Gábor polgármester a napirendi pont tárgyalásakor hangsúlyozta: az önkormányzat által felkért szakmai bizottság két pályázó közül Cseke Péter pályázatát támogatta 9:0 arányban.
   
Cseke Péter újabb megbízatása augusztus 1-jétől 2018. július 31-ig tart.
A polgármester szerint a színház elmúlt öt éve a bizonyítéka annak, hogy a legutóbbi választáskor jól döntött a közgyűlés, amikor Cseke Péterre bízta a színház vezetését.
   
A másik jelentkező Turpinszki Béla színész volt, aki azonban a közgyűlés előtt Mák Kornél alpolgármestert arról értesítette, hogy visszavonja pályázatát.
   
A szakmai bizottság indoklásában kiemelte: Cseke Péter pályázatát azért támogatták egyhangúlag, mert azt alátámasztja az előző ötéves színházvezetői munkássága és eddig elért eredményei.
   
"Pályázata minden részletében átgondolt, kiérlelt, meggyőző és hiteles. Olyan vezetője a színháznak, aki lendületes, szívügye a színház, kooperatív és kommunikatív személyiség, kiemelt figyelmet fordít az utánpótlásra és az idősödő társulati tagokra is" - olvasható a szakmai bizottság állásfoglalásában.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés