bezár
 

építészet

2013. 02. 14.
Fotó- és videópályázat a totalitárius rendszerek építészetéről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az európai totalitárius rezsimek építészeti örökségének felfedezésére, tanulmányozására és fotódokumentálására invitálja a művészeket a Totally Lost címmel meghirdetett pályázat az Atrium európai uniós projekt keretében. A fotó- és videómunkákat március 31-ig lehet beküldeni.

prae.hu

Egy Európai Kulturális Útvonal létrehozása céljából kutatja a különböző európai totalitárius rendszerek építészeti örökségét, az épületek múltját és jelenét kutatja A 20. századi totalitárius rezsimek építészete a városvezetésben című projekt - olvasható az Építészfórum honlapján.
   
A pályázatra elhagyatott vagy akár felújított, új funkciót kapott épületek, épületegyüttesek, emlékművek, gyárak, kormányzati épületek, politikai vagy propagandahelyszínek és lakóépületek fotóit, vagy a helyszíneket bemutató videókat várnak a kiírók az Atrium projekt tagországainak (Olaszország, Szlovénia, Bulgária, Magyarország, Románia, Horvátország, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Görögország) területén található építészeti örökségről.
   
A pályázatra beérkező alkotások részét képezik a Totally Lost című kiállításnak, amelyet az olaszországi Forlí város önkormányzata mint az Atrium projekt vezetője és Forlí-Cesena megye rendez Forlíban ez év júniusában.

A kiállítást később Európa más, az Atrium-projektben résztvevő országokban is megrendezik, a képek és videók pedig megjelennek majd a kiállítás katalógusában, amelyet a művészeknek is eljuttatnak.
   
A pályázaton való részvétel ingyenes és mindenki számára nyitott, a munkákat a kiírók a totallylost@spaziindecisi.it címre várják.
   
Részletes információk a http://epiteszforum.hu/atrium-a-xx-szazadi-totalitarius-rezsimek-epiteszete-a-varosvezetesben-foto-es-videopalyazat, a www.atrium-see.eu és a www. spaziindecisi.it oldalon találhatók.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés