bezár
 

art&design

2013. 02. 12.
Az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ArtBázis Összművészeti Műhelyben (1085, Budapest, Horánszky u. 25.) MI, ITT! we (are), here (and now) címmel nyílik meg az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása 2013. február 14-én (csütörtök), 19.00-kor.

prae.hu

Ars poetica, artist statement, individuum, önmeghatározás, önreflexió, alkotói attitűd, reflexió, egyén a társadalomban, társadalmi szerepvállalás, FFS, alkotói pozíció, médium, a fotográfia szerepe, a művész változó szerepe, kísérlet, üzenet – ezek mind az FFS új tagokat bemutató kiállításának hívószavai. A MI, ITT! we (are), here (and now) című kiállítás a fiatal fotósok számára nem csupán bemutatkozási lehetőség az FFS berkein belül, hanem kísérlet, útkeresés kíván lenni, hogy fölismerjék, mi a szándékuk a fotografikus képek készítésével.
Rácmolnár Milán: Hasonló képek"Ahhoz, hogy a tágabb környezetünkről, kulturális jelenségekről, társadalmi kérdésekről bármit is állíthassunk, előbb saját (egyéni) identitásunkat, értékrendünket, ízlésünket kell kialakítanunk, hiszen a művészet a művészek nyelve, kifejezési eszköze. A művész alkotásaival állíthat, üzenhet, érzéseket kelthet, kérdéseket vethet fel. Az új tagok számára felvetett kérdésekkel és hívószavakkal az alkotókat elsősorban arra szerettem volna inspirálni, hogy úgy fogalmazzák meg ars poeticájukat, hogy saját alkotói pozíciójukról, attitűdjükről, a fotográfiáról, mint kifejező eszközről, a művész és a művészet változó szerepéről, illetve az FFS-beli tevékenységükről gondolkozzanak." – fogalmaz Gellér Judit, a tárlat kurátora.

Az FFS 36 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a különböző szemlélettel, alkotói attitűddel rendelkező fiatal alkotók számára fotóművészeti műhelyként biztosítson teret az egyéni és csoportos munkák létrehozásának, illetve teremtsen közeget a szakmai párbeszédre. Az elmúlt évtizedek során, a Stúdió vezetőinek és tagjainak aktív és gyümölcsöző munkája eredményeképp a legtöbb hazai és nemzetközi szinten is elismertté vált kortárs fotóművész munkásságának rövidebb-hosszabb alkotói korszaka a Stúdióhoz kötődött. A Stúdió tagjai közé felvételt nyerni ezért ma is megtiszteltetés.

Kiállító művészek:
Bakonyi Zsuzsa, Biró Eszter, Flohr Zsuzsi, Fodor Dániel János, Gosztom Gergő, Gyuricza Mátyás, Hodosy Enikő, Horváth János, Illés Katalin, Kollányi Péter, Martinkó Márk, Máté Balázs, Rácmolnár Milán, Standovár Júlia, Szalai Dániel, Szent-Iványi Réka, Zagyvai Sári.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés