bezár
 

film

2013. 02. 12.
Fényíró Filmklub szerdától a Kinóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar filmművészet kortárs alkotóit és műveiket bemutató sorozat kezdődik szerdán Fényíró Filmklub címmel a budapesti Kinóban.

prae.hu

A filmklubban, amely egyúttal a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) kameraman szakának nyilvános szemináriuma, elsőként a magyar operatőri iskola kiemelkedő alkotóit tervezik bemutatni a szervezők. 
   
A következő 12 hétben szerdánként egy-egy operatőr az est vendége, aki régen játszott vagy dobozban maradt munkájával érkezik. A vetítés után egy moderátor-operatőrtanár beszélget vele a film megvalósítása során felvetődött kérdésekről.
   
Szerda este 19 órakor elsőként az Édes Anna és a Két félidő a pokolban operatőrével, a 90 éves Szécsényi Ferenccel találkozhat a közönség. Az alkotóval Csukás Sándor beszélget.
   
Szécsényi öt évtizedes operatőri pályafutása a Fábri Zoltán rendezte Hannibál tanár úr forgatásával kezdődött. Később olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Herskó János (Vasvirág), Makk Károly (Elveszett paradicsom), Kovács András (Hideg napok) vagy Várkonyi Zoltán (Egri csillagok). A Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőrt 2004-ben a 35. Magyar Filmszemlén a Magyar mozgókép mestere címmel tüntették ki.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés