bezár
 

zene

2013. 02. 11.
A Bánk bán áriája Tokióban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Puccini és Verdi klasszikusai mellett Erkel Ferenc Bánk bánjának nagyáriája és egy magyar népdal is elhangzott a Magyar Turizmus Zrt. és a tokiói magyar nagykövetség által a japán fővárosban hétfőn rendezett operaesten.

prae.hu

A tokiói magyar nagykövetségen tartott rendezvényen Kertesi Ingrid és Andreas Magony énekesek adtak elő operarészleteket Vada Szajuki Magyarországon tanult japán zongorista kíséretével a japán turisztikai szektor képviselőiből, minisztériumi partnerekből, valamint üzletemberekből álló közönségnek.
   
A nemzetközi repertoárt felvonultató előadáson különösen Bánk bán nagyáriája és az A csitári hegyek alatt című népdal váltotta ki a közönség elismerését - mondta el a két művész az MTI-nek, kiemelve, hogy a hallgatóság kifejezetten operaértő- és szerető emberekből állt. 
   
Magony kiemelte: a koncert után a legtöbben arról kérdezték őket, hogy miről szólt Bánk áriája, illetve dicsérték a magyar nyelv hangzását. 
   
A fogadással egybekötött tokiói előadás a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett Szenvedély és Szerelem című koncertturné utolsó állomása volt, miután február első hetében a kínai Csungkingban és Pekingben is felléptek a magyar művészek.

A turné célja Magyarország zenei kultúrájának bemutatása, valamint az ország turisztikai látványosságainak népszerűsítése volt.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés