bezár
 

építészet

2013. 02. 08.
Átváltozóban – könyv a pesti belvárosról és a romkocsmák szociológiájáról
Csanádi Gábor – Csizmady Adrienne – Olt Gergely: Átváltozóban. ELTE Eötvös Kiadó, Budapest, 2012.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit tudsz a romkocsmákról? Mit tudsz a pesti belvárosról? Látod, hogy változik, de nem tudod, hogy miért? Kíváncsi vagy, hogy mit gondolnak, hogy éreznek az ott lakók? Érdekel, hogy mi bújik meg a cikkek felszíne mögött? Van negyed órád, hogy megértsd, miért állványozták fel kedvenc málló épületed, vagy miért annyira népszerűek a romkocsmák? Ezekre és sok más kérdésre is választ kapsz e könyvből. (A bemutató február 19-én lesz a FUGA-ban.)

A bemutató időpontja: 2012. február 19. 18:00
Helyszíne: FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)
Esemény a Facebookon:
LINK

Az Átváltozóban egy fotókkal (by Csanádi Gábor) és interjúkkal gazdagon illusztrált majdnem 300 oldalas munka a szociálisan fenntartható városról és annak átváltozásairól. Benne: romkocsmák, pesti belváros, Belső-Erzsébetváros, a kultúra és a gazdaság találkozása, dzsentrifikáció, kulturális beruházás és társadalmi tőke, a romkocsmák strukturáltsága, szociológiája és szervezeti-financiális háttere. És Budapest részei külföldi példák fénytörésében: New York, Bilbao, Manchester, Glasgow, Berlin (Prenzlauer Berg), Milánó (Bicocca), London (South Bank és Hoxton) stb.

A könyvet bemutatja: Fleischer Tamás (az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa)

A könyv szerzői: Csanádi Gábor az ELTE TÁTK Városi és Regionális Kutatások Központja vezetője, Csizmady Adrienne a központ kutatója és az MTA TK SZI tudományos főmunkatársa, Olt Gergely Ph.D. hallgató.

A könyvben szereplő fotókból készült kiállítás 2013. február 11-28. között megtekinthető a Budapesti Építészeti Központban (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.).

A könyvet az ELTE Eötvös Kiadó adta ki, megvásárolható a bemutatón, kiadó bolthálózatában (www.eotvospontok.hu) és a nagyobb könyvesboltokban.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Újra nagyvásznon Tarr Béla Panelkapcsolat című filmje
Kulturális hanyatlás?
Kemény Lili Nem című regényének kritikája


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés