bezár
 

art&design

2013. 02. 07.
Thorma János, a magyar Barbizon festője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Nemzeti Galériában 2013. február 8-tól május 12-ig tekinthető meg a Thorma János, a magyar Barbizon festője című kiállítás. A tárlat egy nemzetközi kiállítás-sorozat utolsó és legjelentősebb állomásaként Budapesten mutatja be a művész évtizedek óta nem látott vagy teljesen ismeretlen remekműveit.

prae.hu

A Kecskeméten, Kiskunhalason, Nagybányán, Münchenben, Stuttgartban illetve Berlinben bemutatott kisebb tárlatok után a budapesti kiállítás – jóval több műalkotás felvonultatásával – árnyaltabb betekintést nyújt az életmű egészébe.
Thorma János: Dombon ülő nőA 125 műtárgyat bemutató kiállítás több közgyűjtemény és magángyűjtő közreműködésével valósult meg: a pécsi Janus Pannonius Múzeum, a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a debreceni Déri Múzeum, a miskolci Herman Ottó Múzeum, a kecskeméti Katona József Múzeum és a kiskunhalasi Thorma János Múzeum anyaga mellett számos hazai, valamint német és román magángyűjtemény tulajdonosa járult hozzá kölcsönzéseivel a budapesti kiállítás megrendezéséhez.

Február 9-én, szombat délután 15 órától Forró nyomon a magyar Barbizonban címmel izgalmas családi programokat kínál a Galéria: családi tárlatvezetés, kreatív műhely, a legkisebbeknek mesesarok és hangszerbemutatóval egybekötött koncert is lesz a kiállításhoz kapcsolódóan.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés