bezár
 

irodalom

2013. 02. 05.
Új internetes folyóirat indult Szláv TeXtus címmel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ezentúl még többet tudhatunk meg a lengyel irodalom jelenlegi helyzetéről a Szláv TeXtus című új internetes oldalnak köszönhetően. A portál arra tesz kísérletet, hogy összesen tizenkét szláv nép kultúrájáról, kortárs irodalmáról nyújtson átfogó körképet a közelmúltban magyarul is megjelent szépirodalmi művekből közölt részletek, irodalomkritikák, esszék és tanulmányok által.

prae.hu

Ezenkívül folyamatosan tájékoztat majd a különböző szláv vonatkozású érdekességekről, aktualitásokról: könyvbemutatókról, kerekasztal beszélgetésekről, valamint egyéb kulturális programokról.

A független kezdeményezés partnerei a Lengyel Intézet, a Cseh Centrum, és az Orosz Kulturális Központ, továbbá könyvkiadók, nyomtatott és elektronikus irodalmi folyóiratok.

A Szláv TeXtus bemutatója 2013. február 16-án, szombaton 19.00 órakor lesz a Frisco Caféban (1093 Budapest, Mátyás utca 11.).

A beszélgetés résztvevői: Hanzelik Gábor, Németh Orsolya, Nicheva Stefka, Pócsföldi József, Várkonyi Alma és Walkó Ádám.

Moderátor: Szekeres Dóra, újságíró, a Litera szerkesztője.

http://szlavtextus.blog.hu/


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés