bezár
 

film

2013. 02. 02.
A Budapest Film Kft. bemutatja: Forgatókönyvíró pályázat 2.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapest Film Kft. idén ismét elindítja forgatókönyvíró pályázatát, amellyel nem titkolt céljuk a tehetségkutatás.

prae.hu

Olyan fiatal írók és forgatókönyvírói ambíciókat dédelgető amatőrök jelentkezését várják, akik készek megrengetni a hazai filmgyártást egy-egy ütős és eredeti filmötlettel. A pályázattal nemcsak script-írói segítséget nyújtanak mentoraik közreműködésével, hanem lehetőséget kívánnak adni a szakmai kapcsolatok kiépítésére is – legyen szó akár producerekről vagy rendezőkről, akár profi forgatókönyvírókról.

A háromfordulós megmérettetés keretén belül bárki, aki eleget tesz a pályázati kiírásnak, kipróbálhatja írói vénáját és szakmai visszajelzést kaphat tehetségéről. A legjobb öt pályázó, aki túljut az első két fordulón, profi forgatókönyvírók útmutatásával alkothat meg egy teljes forgatókönyvet.

Kik lesznek mentorként a pályázatunk forgatókönyvíró gurui? Bodzsár Márk, Kovács M. András, Köbli Norbert, Lovas Balázs és Szajki Péter.

A két főtámogató továbbá a Werk Film Akadémia és a Budapest Film Academy, akik a szakmai zsűrizés mellett különdíjakkal is hozzájárulnak a kezdeményezéshez.

A tavalyi pályázattól eltérően, ahol közel 100 vígjáték ötlet érkezett, idén még nagyobb teret adnak a képzeletnek: VÍGJÁTÉK, AKCIÓ, SCI-FI, ROMANTIKA, THRILLER, minden jöhet.

Van ötleted?

Jelentkezz és nyerd meg magadnak Magyarország egyik profi forgatókönyvírójának segítségét, nem utolsó sorban pedig az 500 000 forintos fődíjat.

További részletek:
www.bufi.hu (itt találod az jelentkezési felületet is!)
www.facebook.com/forgatokonyviropalyazat


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés