bezár
 

színház

2013. 02. 02.
K:aviart a Katonában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy művész, egy tudós és egy színész jár körbe egy-egy témát művészetről és tudományról a Katona József Színház és a Kaviart új sorozatában: első alkalommal, február 10-én Kiss László csillagász és Ungvári Tamás író lesz a vendég, kedvenc szövegeiket Kovács Lehel, a társulat színésze szólaltatja meg.

Szkéné színház

Mindaz az anyag, ami a világban látszik, nem több, mint öt százalék. Majdnem semmi - mondja a csillagász, aki szerint erről a kicsiről is csak keveset tudunk. Van tehát, ami inspirálja a MTA Csillagászati kutatóintézetének tudományos igazgatóhelyettesét, Kiss Lászlót. Ugyanez, az ismeretlen felfedezése utáni vágy hajtja az emberek és a múlt megismerésében a több mint 80 könyvet maga mögött tudó író-irodalomtörténészt, Ungvári Tamást, akinek utolsó művei a megismerésről és mások halhatatlanná tételéről szólnak - olvasható a színház honlapján.

A K:aviart a Katonában című beszélgetéssorozat helyszíne a Katona József Színház előcsarnoka, a program este 8 órakor kezdődik.

Februártól indul a színház másik sorozata is Egy korty irodalom - Irodalmi borkóstoló a Katonában címmel: az évadban több alkalommal az előcsarnokban egy-egy ismert szerző, a színház művészei és egy-egy neves pincészet borai várják az érdeklődőket.

Első alkalommal február 20-án este Bächer Iván mesél színházról és irodalomról, írásait pedig Fullajtár Andrea és Elek Ferenc olvassa fel, miközben a közönség a badacsonyi Laposa Birtok borait kóstolhatja meg.

A Katona József Színház januártól sokszínű programsorozattal várja a nézőket a K:antinban: a tavaly nyáron megújult előcsarnokban irodalmi- és táncesteket, interaktív gyerekprogramokat és koncerteket is rendeznek.

A társulat tagjai több programban is részt vesznek, például havonta tartanak interaktív diavetítést gyerekeknek. A SzeK:rénymatiné elnevezésű - 3-10 éveseknek ajánlott - sorozatban február 23-án délután Kocsis Gergellyel és Bosnyák Viktóriával, a Puszedli és Habcsók című könyv szerzőjével, 24-én délelőtt pedig Jordán Adéllal és Finy Petrával, az Egy marék buborék című könyv szerzőjével rendeznek diafilmvetítést és mesés játékot a Katonában.

"Amikor az előcsarnokunk átépítését terveztük, kiemelt szempont volt egy olyan kulturális tér létrehozása, amely egész nap látogatható és mintegy találkozóhelyként is szolgál nézőink számára. Örömmel tapasztaltuk, hogy a közönségünk a szeptemberi átadást követő néhány hónapban elkezdte belakni a K:antin kávézót és megszerette ajándékboltunkat is. Most ezt a teret töltjük meg további tartalommal, jellemzően társművészeti programokkal" - idézik a színház honlapján Máté Gábort, a színház igazgatóját.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés