bezár
 

film

2008. 10. 08.
Parázva kezdődött meg a Moveast Pécsett
4. Moveast Nemzetközi Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Parázva kezdődött meg a Moveast Pécsett Október 7-én, kedden este nyílt meg Pécsett a 4. Moveast Nemzetközi Filmfesztivál, melynek keretében a közép- és kelet-európai régió első nagyjátékfilmes alkotásai mutatkoznak be. Az Uránia moziban tartott nyitógálát Novák Péter, a fesztivál házigazdája nem szokványos módon, hanem vörös szőnyeges színházi etűddel indította.

Kunszt Márta, Pécs kulturális ügyekért felelős alpolgármestere, nyitóbeszédében kiemelte, hogy a fesztivál mostanra érett be igazán, és vált ismerté mind a helyi lakosság, mind pedig a filmkészítők körében. Szekeres Dénes a fesztivál tiszteletbeli igazgatója a programok közül kiemelte a negyvenedik Magyar Filmszemle jubileumi ünnepségsorozatának első állomását, amelynek a Moveast ad otthont, valamint a digitális technológia konferenciát.

Az est nyitófilmje Fazakas Péter krimivígjátéka, a Para volt, ami majd csak október 16-ától látható a mozikban. A vetítés utáni beszélgetésen Fazakas Péter rendező, Lajos Tamás operatőr és Für Anikó, a film egyik szerepelője mellett a közönségtalálkozón jelen volt Makk Károly, filmrendező is, aki néhány pillanatra fel is tűnik a filmben.

Moveast Sajtóiroda
www.moveast.hu

prae.hu


 



 

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés