bezár
 

színház

2013. 01. 30.
Égigérő fű: bemutató márciusban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Janikovszky Éva egyik művének színpadi változatát mutatja be gyermek- és ifjúsági színházi koncepciója jegyében a Magyar Színház. Az Égigérő fű című előadást március végén láthatja először a közönség.

Szkéné színház

A napokban elkezdődött az Égigérő fű című darab próbafolyamata, a készülő előadást Horváth Patrícia rendezi - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, az előadás főbb szerepeiben Moór Mariannát, Fülöp Zsigmondot és Györgyi Annát láthatja a közönség, Misut és Síróbabát pedig gyerekszereplők alakítják.
   
A mesejátékot Janikovszky Éva Málnaszörp és szalmaszál című regénye és az abból készült Égigérő fű című ifjúsági filmhez írt forgatókönyve alapján Szabó Borbála írta.
   
Az előadás bemutatóját a tervek szerint március 22-én tartják. A főszereplők mellett Dániel Vali, Szűcs Sándor, Sipos Imre, Soltész Bözse és Jegercsik Csaba játszik a produkcióban, a díszlet és a jelmez Kovács Yvette Alida, a zene Wagner-Puskás Péter munkája.
   
Az Égigérő fű című filmet 1979-ben mutatták be Palásthy György rendezésében. Rajz János és Dajka Margit mellett többek között Fónay Márta, Máriáss József, Drahota Andrea és Ujlaki Dénes játszott a filmben, a gyerekeket pedig Hintsch György és Ullmann Mónika alakította.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés