bezár
 

színház

2013. 01. 24.
Pályázat a Csokonai Színház vezetésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályázatot írt ki a debreceni Csokonai Színház igazgatói posztjára csütörtökön a város közgyűlése.

Szkéné színház

A pályázatot - mint azt Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a testület ülésén elmondta -, azért kellett kiírni, mert július 1-től öt évre Vidnyánszky Attilát, a debreceni teátrum jelenlegi igazgatóját nevezték ki a Nemzeti Színház élére. 
   
Vidnyányszky Attila 2009 óta irányítja a Csokonai Színház tevékenységét. Debreceni vezetői megbízatása eredetileg december 31-én járt volna le, de azt kérte, hogy közalkalmazotti jogviszonyát - közös megegyezéssel - június 30-i hatállyal szüntessék meg - tette hozzá. 
   
A kiírás értelmében a pályázat nyertese július 1-től öt éven át vezeti a Csokonai Színházat. A pályázatok beadási határideje az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelenő kiírástól számított 30 nap.
   
A közgyűlés döntött csütörtökön arról is, hogy a debreceni Főnix Rendezvényszervező Kft. új ügyvezető igazgatója február 1-jétől Bódor Edit eddigi programigazgató lesz. Cs. Tóth János jelenlegi vezető az idén eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, addig a cég alkalmazottja marad, de közös megegyezéssel megválik igazgatói posztjától.
   
Bódor Edit jelenleg a társaság rendezvényigazgatója, előtte annak kulturális menedzsereként dolgozott, azt megelőzően pedig a Kölcsey Művelődési Központban szerzett tapasztalatokat.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés