bezár
 

art&design

2013. 01. 22.
Ismét CreativeMornings a Toldi Moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A CreativeMornings 2009-ben New Yorkból indult kezdeményezés, amely mára meghódította a világ több mint 40 városát. Célja, hogy összehozza a kreatív szakmák iránt érdeklődőket. Magyarországon a sorozat 2013. január 25-én folytatódik a Momentán Társulattal.

prae.hu

A CreativeMornings havonta egy reggel kötetlen kávézásról, beszélgetésről és egy 20 perces előadásról szól, amelynek 2013-ban minden alkalommal egy globálisan meghatározott téma adja majd a vezérfonalát. Budapesten a hg.hu és kiadója, az Ombrello 2011 decemberében szervezte meg az első CreativeMornings-ot, amely azóta a hazai kreatív szakmai élet egyik legnépszerűbb, megkerülhetetlen eseményévé vált.

2013 első kreatív reggelije világszerte a boldogság témája köré épül. Budapesti előadóink a téma szakértői, a Momentán Társulat. A Momentán egy színházi társulat, akik hétről hétre úgy mennek fel a színpadra, hogy fogalmuk sincs, mit fognak játszani. Eleinte csak a barátaikat akarták megnevettetni, mára saját színházat nyitottak a belvárosban. Előadásaikon a nézők maguk alakíthatják az eseményeket, és a gyors reakciók, váratlan fordulatok és spontán megoldások adják a játék izgalmát. Az improvizáció mint műfaj a 20. század közepén indult Nagy-Britanniából és az Egyesült Államokból, de valójában igazi 21. századi megnyilvánulási forma. Az improvizációs színházat Magyarországon a Momentán honosította meg, 2003-ban játszották első előadásukat. A Momentán tíz tagja tízféle tevékenységet űz, amikor épp nem a színpadon vannak. Van köztük filmrendező, fotós, dramaturg, tanár, tréner, zeneszerző – de a szemfülesek egy-két híresebb szinkronhangot is felismerhetnek közöttük.

Mire számíts, ha eljössz? A CreativeMornings forgatókönyve minden alkalommal ugyanaz: ingyenes, könnyű reggeli és kávé után egy húszperces előadás vár rád, amelyet körülbelül ugyanilyen hosszú szabad beszélgetés követ. Kezdés 08:30-kor, így 10:00-re akár a munkahelyeden is lehetsz. A programokról az sem marad le, aki nem tud részt venni egy-egy alkalmon, hiszen minden előadás videója felkerül a hivatalos site-ra és a rendezvény vimeo oldalára.

A CreativeMornings Budapest rendezvénye a hg.hu szervezésében, az Ombrello, az Illy és a Danone Actimel támogatásával jön létre. A programra – a korlátozott férőhelyek miatt – előzetes regisztráció szükséges az alábbi linken.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés