bezár
 

art&design

2013. 01. 22.
Három rendkívüli társulat, egy téma, egy intenzív nap, egy előadás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mi a Kérész Művek? Kortárs helyspecifikus varieté? Színház-tánc-képzőművészeti akciósorozat? Performansz-kocsma, vagy mi? A 2013. január 26-án, 20:00-tól látható XXVI. epizód különlegessége, hogy Goda Gábor a koreai hagyományos ritmusokat játszó Noreum Machi-t, a szintén koreai Art3 színházat, valamint a Kompánia és az Artus társulatát rendezi egyetlen intenzív nap alatt egységgé.

prae.hu

A Kérész Művek akciósorozat 2010 februárjában indult útjára. Célja, hogy gondolatokban gazdag, formailag merész és játékos eseményekkel, kötetlen hangulatot teremtve élessze fel a "performance art" valódi szellemét.
Kérész MűvekA társulat művészei egyetlen intenzív próbanap alatt hoznak létre egy egyszeri, új előadást: minden előadás premier. A Kérész Művek sorozat estjei kötetlen, izgalmas lehetőségek a találkozásra. Miközben a nézők és művészek egy asztalnál beszélgethetnek, folyamatosan vizuális, zenei és színházi akciók gazdagítják az estét. A nézők oldott helyzetben, mégis koncentrált figyelemmel tudnak kapcsolódni az abszurd és költői helyzetek sorozatához. A spontaneitás és a pontos kidolgozottság egyszerre érvényesül.

A 26-ai este egy hosszabb alkotófolyamat kiemelkedő pillanata, inspiráció és nyilvános kísérlet, ami a márciusi, trafóbeli "egy meg egy az egy" Artus bemutatót építi tovább. Közös alkotásra invitálják az alkotók a nézőket, arra kíváncsiak, mi jut eszükbe e furcsa, ám egyszerű képletről: "egy meg egy az egy". Bárki megoszthatja ezzel kapcsolatos gondolatait szóban az előadáson vagy e-mailben az info@artus.hu-n.

Helyszín: Artus Stúdió (Budapest, 1116, Sztregova utca 7.)
Időpont: 2013. Január 26., 20:00
Jegyfoglalás, e-mail: info@artus.hu
Támogatók: EMMI, 77 Elektronika

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés